Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Porin Hanhipuisto uudistuu

Porin kaupungin puistotoimi uudistaa parhaillaan Satakunnan Vihertietokeskuksen yhteydessä sijaitsevaa Hanhipuistoa. Viherhoitopäällikkö Veijo Marinin mukaan vanhat perennaviuhkaryhmät uusitaan kokonaan ja niiden väliin tulee siistit betonilaattakivetykset.
- Alueelle sijoitetaan myös erilaisia penkkejä ja kalusteryhmiä,valaisimia sekä muutama pergola.

 

Hanhipuisto esittelee Satakunnassa menestyviä puita, pensaita ja kukkia, myös harvinaisempia kasvilajeja ja -lajikkeita löytyy.

Hanhipuiston rakentaminen aloitettiin vuonna 1988 vanhalle ruoppausmaan sijoituspaikalle. Tänä päivänä se on kaunis ja suosittu ulkoilualue, josta voi käydä katsastamassa vaikkapa ideoita omaan puutarhaan. Puiston pinta-ala on noin 8,9 hehtaaria.
Hanhipuiston uudistustyö on tarkoitus saada valmiiksi kesäkuun loppuun mennessä.

- Suomi Areena -tapahtuman yhteydessä 15. heinäkuuta puistossa paljastetaan taideteos, joka tehdään yhteistyössä Satakunnan ammattikorkeakoulun Kankaanpäässä sijaitsevan kuvataideyksikön kanssa, Veijo Marin kertoo.

Kesäkuun alussa Hanhipuiston ison lammikon luona avataan lintujen asuntomessut. Puistotoimessa on rakennettu erilaisia lintupönttöjä, jotka asetetaan esille. Näytille otetaan myös porilaisten tekemiä lintujen asumuksia, joita voi toimittaa puistotoimeen 22. toukokuuta mennessä.

Lintujen asuntomessut avataan virallisesti 3. kesäkuuta ja ne jatkuvat alkusyksyyn saakka. Luvassa on upeita ja erilaisia lintujen asumuksia, joiden tekemisessä on luovuus päässyt valloilleen.

Puutarha-alan tietoutta

Satakunnan Vihertietokeskus palvelee puutarhaharrastajia antamalla muun muassa neuvontaa joko paikan päällä tai puhelimitse. Vihertietokeskuksesta saa myös puunkaatolupia.

Vihertietokeskuksessa on lisäksi kattava puutarha-alan käsikirjasto, josta löytyy kirjallisuutta, kotimaisia ja ulkomaisia puutarhalehtiä sekä tuotetietoutta.

Asiakkaiden käytössä on tietokone, jossa on Erica ja CD Flora kuvatiedosto-ohjelmat sekä internet-yhteys. Kasvitiedostoista voi hakea tietoa kasvin nimen tai ominaisuuksien perusteella. 

Maksullisiin palveluihin kuuluvat pihan suunnitteluapu ja neuvontakäynnit asiakkaan luona, kurssit, esitelmät ja tilausluennot. Vihertietokeskuksessa on noin 20 hengen luentotila.

Maarit Kautto

24.4.2008 08:26

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva