Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Liinaharjan vanhainkoti vaatii yli miljoonan euron remontin nopeasti

Porin sos.dem. valtuustoryhmä: Pitää ottaa esille 2009 budjetissa.

 

Porissa 40 vuotta toiminut Liinaharjan vanhainkoti vaatii yli miljoonan euron remontin erityisesti kattoon, ilmastointiin, viemäreihin ja vesiputkiin, jotka ovat käytännössä vielä alkuperäisessä kunnossa. Vanhainkotiin maanantaina tutustunut Porin sosialidemokraattinen valtuustoryhmä sai kuulla, että remontti tarvitaan pikaisesti, ennen kuin edessä on katastrofi.

Vuonna 1969 käyttöön otetussa Liinaharjan vanhainkodissa on 131 asukaspaikkaa, ja laitoksen henkilökunnan vahvuus on 93 henkilöä. Vanhainkodissa on kärsitty pitkään mm. huonosta sisäilman laadusta, ja viime vuoden lopulla tilanne kärjistyi homeongelmiin.

Nyt homeongelmat on vanhainkodin johtajan Pirjo Mäkilän mukaan tällä erää voitettu, ja helmikuussa tehdyissä mittauksissa laitoksen sisäilma todettiin puhtaaksi.

- Ongelma on kuitenkin edelleen olemassa, ja puolen vuoden päästä voi edessä olla sama tilanne, jos paha putkirikko yllättää, sanoi kaupungin huoneilmatyöryhmän puheenjohtaja Kari-Matti Haapala teknisestä palvelukeskuksesta.

Haapalan mukaan vanhainkodissa tarvittaisiin täydellinen peruskorjaus, sillä talon rakenteet ovat pääosin alkuperäisessä kunnossa, ja 40 vuotta sitten talossa on tehty rakennusvirheitä, joita maksetaan nyt.

Mikäli peruskorjaukseen päädyttäisiin, maksaisi noin 6 400 neliön talon remontti 8-10 miljoonaa euroa.

Viiden vuoden remonttiohjelma ensiavuksi

Koska suureen peruskorjaukseen tuskin on tässä vaiheessa mahdollisuuksia, on teknisessä palvelukeskuksessa laskettu, että vajaan 1,3 miljoonan euron ”pikaremontilla” saataisiin pahimmat puutteet korjatuksi.

Rakennuttaja Mauri Pihlajaviita teknisestä palvelukeskuksesta laski, että jos viiden vuoden ajan Liinaharjan remontointiin investoitaisiin noin 250 000 euroa, voitaisiin pelastaa paljon.

- Vesikatto pitäisi uusia, ilmastointi pitää rakentaa, ikkunat on vaihdettava, ja vielä rautaiset vesi- ja viemäriputket on uusittava. Lisäksi talon hissit olisi vaihdettava, luetteli Pihlajaviita kiireellisimpiä remonttikohteita.

Pirjo Mäkilän mukaan tällainen remontti voitaisiin tehdä niin, että talo voisi samaan aikaan toimia lähes normaalisti.
Uudistusta tarvittaisiin myös talon keittiössä, joka valmistaa päivittäin noin 1 500 ateriaa. Vanhainkodin omien aterioiden lisäksi keittiö valmistaa ruokia mm. useisiin päiväkoteihin ja vanhusten palvelutaloihin.

Rahaa jo ensi vuoden budjettiin?

Porin sosialidemokraattinen valtuustoryhmä tutustui Liinaharjaan tilanteeseen maanantaina, ja valtuutetut saivat mielestään uutta tietoa vanhainkodin kunnosta.

Ryhmän puheenjohtajan Esa J. Wahlmanin mukaan tilanne on niin vakava, että Liinaharjan vanhainkodin remontin rahoitus on otettava esille, kun kaupungin ensi vuoden budjettia rakennetaan.

Valtuutettujen huolta lisäsi Pihlajaviidan huomautus siitä, ettei Liinaharja ole saanut viime aikoina lainkaan investointirahaa.

- Mikäli niin jatkuu pari vuotta, talon kunto pääsee todella huonoksi, hän sanoi.

Jukka Vilponiemi

22.4.2008 08:42

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva