Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Veltto, Kanki ja Matti

Kuva: Veltto, Kanki ja Matti

Kyllä meidän kansalaisten kelpaa. Aiemmin eduskunnassa oli vain ”Veltto” Virtanen, mutta nyt lakejamme on laatimassa myös ”Kanki” Kaikkonen.

Veltto ja Kanki ovat monella tavalla toistensa vastakohdat. Kankihan ei voi olla veltto, ja veltto taas ei voi olla kanki. Mutta myös henkilöinä ja kansanedustajina Antti Kaikkonen (kesk) ja Pertti Virtanen (ps) ovat ainakin tähän asti olleet toistensa vastakohtia. Kanki on ollut ennen kankeuttaan vakavasti otettavan poliitikon maineessa, mutta Veltto taas on velttoillut koko ikänsä lähinnä rokin ja psykologian parissa. Vakavinta arvostusta Veltto on saanut osakseen ehkä urheilupsykologina. Ainoa Kankea ja Velttoa yhdistävä tekijä lienee ollut porvarillinen ajatusmaailma.
Nyt, kun lehtitietojen mukaan sosialidemokraattien epäviralliseksi vävypojaksi eli Satu Taiveahon (sd) aviomieheksi kesällä ryhtyvä Kanki Kaikkonenkin on päässyt tv:n tanssiohjelman myötä parrasvaloihin, on näiden ei-poliittisilla ansioillaan julkkiskansanedustajien kerhoon liittyneiden miesten ja naisten määrä taas hieman suurempi.
Ja hyvässä seurassahan Kanki on, joskin hän edelleen on kerhon värittömimmästä päästä. Siellä ovat entuudestaan mm. entinen rumpali, oululaisen paikallisradion levynpyörittäjä ja kristillinen Lyly Rajala (kok), maalaispoika-laulaja Mikko Alatalo (kesk), hiihtäjä Juha Mieto (kesk), entinen toimittaja, runoilija ja Uutisvuoto-mies Tommy Taberman (sd) ja vaikkapa piilotupakoitsijanakin tunnetuksi tullut entinen missi Tanja Karpela (kesk).
Edellä mainittuja voidaan pitää kevyemmän sarjan poliitikkoina, mutta onhan kerhossa myös raskaamman sarjan konkareita. Ilkka Kanervan (kok) tekstiviesteistä ei saa enää puhua, koska hän on toivonut itselleen työrauhaa päästäkseen kiinni rivikansanedustajan vaativaan työhön. Mutta sen sijaan meillä on edelleen Matti.
Kun Kanervan tekstiviesteistä on päästy, ovat pääministeri Matti Vanhasen (kesk) vanhat Ruusus-viestit nousseet uudelleen esiin nakertamaan Vanhasen uskottavuutta pääministerinä. Vanhanen on jo kovettunut viestiensä saamalle julkisuudelle, ja nyt hän näyttää iltapäivälehtien mukaan  pullistelevan seksiviestiensä xxx-sisällöllä. Siinähän meillä taitaakin olla todellinen kanki.
Joka tapauksessa on selvää, että Vanhasen yksityiselämän koukerot vaikeuttavat hänen työtään puoluejohtajana ja pääministerinä. Vanhasen ja Kanervan värikkäät vaiheet ovat heijastuneet koko porvarihallituksen työhön, eikä ole ihme, että etenkin oppositiossa mutta myös hallituspuolueiden omissa riveissä tilanne on aiheuttanut hermostumista.
SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma on nimittänyt Vanhasen hallituksen jo osuvasti tekstiviestihallitukseksi, mikä kuvaa opposition turhautumista. Hallitus ei pysty tuottamaan eduskunnalle riittävästi oikeita töitä. Hyviä töitähän nykyhallitukselta on turha odottaa ainakaan tavallisen palkansaajan kannalta.
Poliittinen keskustelu on Suomessa ollut viime kuukausina milteipä yhtä tyhjän kanssa. Kunnon debattia todellisista asioista ei ole päässyt juurikaan syntymään opposition ja hallituksen välillä. Nyt noussut keskustelu päivähoidon ja terveydenhuollon asiakasmaksujen korotuksista on oikeastaan ainoa poikkeus viikkoihin. Tässä on syytä myös medialla, joka on pitänyt esillä enemmän ministerien henkilökohtaisia edesottamuksia kuin todellisia asioita, mutta poliitikot ovat toisaalta itse antaneet näihin juttuihin aiheet.
Tekstiviestien ja tanssikilpailujen lisäksi olemme saaneet seurata valtion virastojen johtajien oikeusjuttuja tai viinankäyttöä. Joku poliitikko taas jahkailee avioeronsa kanssa. Mikä yhteiskunnan yläkerroksia oikein mättää?
Onneksi sunnuntaina on taas edessä tv:n tanssiohjelma, jossa Kanki Kaikkonen yrittää parinsa kanssa päästä jatkoon ehkä nyt ilman kepulaisten ikiomaa tekstiviestikampanjaa. Tai sitten ei.
Jukka Vilponiemi

18.4.2008 08:18

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva