Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

SDP:n satakuntalaisille ei yhteistä kantaa puolueen puheenjohtajasta

Kesäkuussa Hämeenlinnaan SDP:n puoluekokoukseen lähtevä satakuntalaisryhmä ei hae yhteistä ehdokasta sosialidemokraattien uudeksi puheenjohtajaksi. Satakuntalaisen puoluekokousryhmän puheenjohtajaksi valittu Mikko Elo sanoo, että jokainen äänestää puoluekokouksessa mieluistaan puheenjohtajaa.

 

Satakunnan 27-jäseninen puoluekokousryhmä piti keskiviikkona järjestäytymiskokouksensa, jossa Mikko Elo Porista valittiin puheenjohtajaksi. Ryhmän varapuheenjohtajaksi valittiin Katri Kujanpää Kankaanpäästä. Puoluekokouksen tärkeään vaalivaliokuntaan puolestaan valittiin Satakunnan edustajaksi Rainer Lehti Raumalta.

Neuvottelut suurten piirien välillä alkavat
Tämä kolmen hengen ydinjoukko vahvistettuna demaripiirin puheenjohtajalla Harri Lehtosella ja piirin toiminnanjohtajalla Jukka Pirttisellä muodostaa satakuntalaisten neuvotteluryhmän, joka neuvottelee henkilövalinnoista muiden piirijärjestöjen kanssa. Ensimmäinen koitos seitsemän suuren piirin välillä on 10. toukokuuta.
- Neuvottelulistalla tulevat ennen puoluekokousta olemaan erityisesti puoluehallituksen kokoonpano, varapuheenjohtajat sekä puoluevaltuuston puheenjohtajisto, joista pyritään tekemään ryhmäpäätöksiä. Puolueen uuden puheenjohtajan valinnasta sen sijaan ei tehdä ryhmäpäätöstä. Puheenjohtaja valitaan puoluekokouksessa suljetulla lippuäänestyksellä, joten valinta on jokaisen edustajan oma asia, Elo kertoo.

Lehtonen sovinnollinen
Järjestäytymiskokouksessa satakuntalaiset eivät vielä käsitelleet puoluejohtoon liittyviä henkilökysymyksiä. Niihin palataan 5. toukokuuta.
Puoluehallitukseen Satakunnasta on toistaiseksi asetettu ehdokkaaksi vain hallituksen nykyinen jäsen Esa J. Wahlman Porista. Puoluevaltuuston varapuheenjohtajan paikalle on kyselty valtuuston nykyistä varapuheenjohtajaa Johanna Autiota, joka ei ole vielä antanut vastaustaan.
Porin ulkopuolella on puoluehallitukseen väläytelty myös Harri Lehtosen nimeä, mutta hänkään ei ole vielä ilmoittanut halukkuudestaan. Lehtonen on esiintynyt asiassa sovinnollisena. Hän on antanut ymmärtää, ettei hän halua maakunnan ja Porin välille nyt sellaista vastakkainasettelua, joka oli kolme vuotta sitten. Silloin säkyläläinen Juha Nummela syrjäytettiin puoluehallituksesta ja hänen tilalleen valittiin Wahlman.
Mahdollisena pidetään nyt sitäkin, ettei Wahlman saisi lainkaan vastaehdokasta puoluehallitukseen.
Jukka Vilponiemi

18.4.2008 08:14

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva