Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Luoteis-Satakunnan kansanterveystyön kuntayhtymä säästökuurille

Luoteis-Satakunnan kansanterveystyön kuntayhtymässä pohditaan parhaillaan sopeuttamistoimia, jotka ovat välttämättömiä Siikaisten kunnan siirtyessä ensi vuoden alussa Kankaanpään ja sen naapurikuntien perustamaan Pohjois-Satakunnan peruspalvelujen liikelaitoskuntayhtymään.

 

Luoteis-Satakunnan kansanterveystyön kuntayhtymään jäävät Noormarkku, Pomarkku ja Merikarvia. Siikaisten lähtö kuntayhtymästä tietää kolmen jäljelle jäävän kunnan harteille varovaisestikin arvioiden yli 0,5 miljoonan euron lisäkustannuksia. Talousjohtaja Tuomas Hatanpään mukaan säästökuurilla kustannusten nousua kuitenkin pystytään hillitsemään.
Luoteis-Satakunnan kansanterveystyön kuntayhtymä (LuotStata) jatkaa toimintaansa kolmen kunnan voimin vuoden 2009 ajan. LuotSata on mukana Porin seudun perusturvayhteistyöhankkeessa, jonka alunperin piti toteutua jo ensi vuonna, mutta sen valmisteluun otettiin kuitenkin vuoden aikalisä.
Porin ja sen naapurikuntien perusturvayhteistyö toteutunee näillä näkymin vuonna 2010, jolloin Luoteis-Satakunnan kansanterveystyön kuntayhtymä mitä todennäköisemmin puretaan. Tässä sote-yhteistyöhankkeessa ovat mukana Porin, Noormarkun, Pomarkun ja Merikarvian lisäksi myös Luvia ja Ulvila.
Tuomas Hatanpään mukaan LuotSatan toimivia rakenteita ei yhtä vuotta varten ryhdytä kovin paljon muuttamaan, mutta säästökuuri on välttämätön, jotta kolmen kunnan kustannukset eivät muodostuisi kohtuuttomiksi. Yhtymähallitus saa valmistelun alla olevan säästöpaketin käsiteltäväkseen toukokuussa. Pakettia pureskellaan myös kesäkuun suunnitteluseminaarissa, jonka jälkeen valmistuu kuntayhtymän talousarvio.
Tällä hetkellä kuntayhtymässä ovat käynnissä kaikkien toimintapisteiden edustajien haastattelut.
- Haastatteluihin on kutsuttu kunkin toimipisteen esimiehet sekä työntekijöiden edustus. Yli puolet urakasta on jo tehty.
- Käytännön säästötoimia on tulossa aina sitä myöten, että kaikissa hankinnoissa noudatetaan tiukempaa linjaa. Säästöt voivat tarkoittaa myös esimerkiksi terveysasemien kesäaikaisten sulkujen pidentämisiä ja sulkuja lisäksi joulunaikaan.
- Isoimmat säästöt tulevat koskemaan sairaalatoimintaa. Kuntayhtymällä on ollut vuokrasairaansijoja Merikarvian hoivaosastolla. Parhaillaan mietitään luovummeko näistä vuokrapaikoista, vai supistammeko Noormarkun terveyskeskuksen sairaalan toimintaa. Jos Noormarkun sairaalapaikkoja leikataan, tietää se myös henkilökunnan vähentämistä, Tuomas Hatanpää summaa.
Vielä ei kuitenkaan ole Hatanpään mukaan tullut toimintayksikköjen haastatteluissa esiin tarvetta vakituisen henkilökunnan vähennyksiin. Sijaisten palkkaamisessa joudutaan kuitenkin käyttämään entistä suurempaa harkintaa.
- Olemme tehneet sopimuksen siitä, että jos Siikaisten lähtö Luoteis-Satakunnan kansanterveystyön kuntayhtymästä aiheuttaa vakituisen henkilökunnan irtisanomisia, on Pohjois-Satakunnan peruspalvelujen liikelaitoskuntayhtymä velvollinen tarjoamaan näille ihmisille työtä.
- Nyt Siikainen vie joka tapauksessa mukanaan oman kuntansa terveysaseman ja siellä toimivan hammashuollon väen, Tuomas Hatanpää selvittää.
Maarit Kautto

18.4.2008 08:13

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva