Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Demarit pitäisivät pelastustoimen neuvottelukunnan luottamuselimenä

Satakunnan sosialidemokraatit vastustavat suunnitelmaa, jolla kaksi kautta luottamuselimenä toiminut Satakunnan pelastustoimen neuvottelukunta muutettaisiin kunnanjohtajista koostuvaksi virkamieselimeksi.

 

Demarien piirikokous antoi julkilausuman, jossa vastustetaan muutosta ja arvostellaan Satakunnan pelastuslaitoksen virkamiesjohtoa.
Demarien mielestä neuvottelukunta on hoitanut tehtävänsä alusta asti mallikkaasti. Toimielimeen on valikoitunut asioihin hyvin perehtynyt ja motivoitunut joukko kunnallisia luottamushenkilöitä, jotka ovat valittu tehtävään demokraattisesti. Yhteislautakunnassa on jokaisella kunnalla edustaja, ja se toimii Porin kaupunginvaltuuston alaisena.
Nyt kunnille on lähetetty viranhaltijoiden valmistelema esitys muuttaa perussopimusta siten, että neuvottelukunnan muodostaisivat kunkin kunnan kunnallisjohtajat.
- Satakunnan Sosialidemokraatit eivät kannata tätä muutosta. Päätösvallan siirtäminen viranhaltijoille ei tässäkään nimenomaisessa tapauksessa ole demokraattisen pyrkimysten mukaista. Perustelut, jossa muutosta perustellaan sillä, että neuvottelukunta on kaupunginhallituksen alainen, ei ole kestävä, julkilausumassa todetaan.
Satakunnan sosialidemokraatit kannattavat neuvottelukunnan kokoamista jatkossakin alueellisesti kattavana ja luottamushenkilöistä koottuna.
Demarien mielestä jatkossa on kiinnitettävä erityistä huomiota johtamiskulttuuriin parantamiseen ja henkilöstön hyvinvointiin Satakunnan pelastuslaitoksessa ja virkamiesvalmistelu on saatava tasolle, jota siltä edellytetään.

18.4.2008 08:04

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva