Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Karhu-viesti turkulaisjuhlaa

Karhu-viesti juostiin lauantaina 31. kerran Raumalta Poriin. Juoksuun oli ennakkoon ilmoittautunut pitkästä aikaa yli 200 joukkuetta, mutta peräti kolmella joukkueella mukaan lupautunut Joensuun Kataja jäi kokonaan tulematta, joten Suomen suurimman maantieviestin joukkuemäärä oli 198. Tämän vuosituhannen ennätysmäärä tuokin.

 

Kilpasarjat olivat turkulaisjuhlaa, sillä miesten viestin vei Turun Weikot ajalla 2.41,31 ja naisten puolella Turun Urheiluliitto oli täysin ylivoimainen, sillä joukkue jätti toiseksi tullutta Tampereen Juoksijoita peräti 15 minuuttia 25 sekuntia.
Miesten kilpasarja ratkesi voiton osalta vasta Karhuhallin takana noin 500 metriä ennen maalia. Silloin TuWen Mikko Virta spurttasi ja Sjundeå IF:n Mikko Välimäki jäi tällä matkalla 12 sekuntia.
- Juostiin ankkuriosuus yhdessä Siuntion kanssa – melkein maaliin asti. Pidän tästä viestistä ja olen ollut mukana jo 12-vuotiaasta, muutamaa välivuotta (opiskelu Amerikassa) lukuun ottamatta. Mielestäni Karhu-viesti on kestävyysjuoksijalle kevään tärkeimpiä kilpailuja, jossa saa paljon tuntumaa siitä miten talviharjoitus on sujunut.
- Olen kaksi kertaa aikaisemmin juossut Maarian Mahdin voittaneessa joukkueessa. Tänä vuonna olisi tullut varmuudella tiukka kisa voitosta, mikäli Joensuun Kataja olisi ollut mukana, pohti Virta.
Katajan poisjäännin syyksi Porissakin tunnettu valmentaja Jukka Toivola kertoi sen, ettei Katajalla sittenkään ollut varaa lähettää kolmea joukkuetta viestiin. Merkittävin syy oli kuitenkin Toivolan mukaan se, että joukkueen tähti, Jukka Keskisalo, ei ollut halukas matkaan, koska oli vielä 40 asteen kuumeessa keskiviikkona.
- Toki Katajan juoksijoita oli mukana Ahola Teamin joukkueessa ja hyvin mm. poika Pekka osuutensa juoksi. Mutta kesän mittaan kannattaa seurata Janne Ukonmaanahon kisoja. Hän tulee juoksemaan esteet noin 8.30 minuutin aikaan, tiesi Jukka Toivola.
 

Johanna Lehtisen kunto nousussa
Naisten viestin ankkuriosuudella TuUL:n Johanna Lehtinen tuli kovaa. Hänen yksityisaikansa 9.2 kilometrin matkalla oli 31.38, joka oli osuudella myös miehet mukaan lukien yhdeksänneksi paras aika.
- Pari ja puoli vuotta on mennyt eturistisidevamman takia. Vasta vuoden verran olen pystynyt harjoittelemaan ja nyt kunto on menossa hyvään suuntaan. Siitä osoituksena myös tämä viesti. Kisaohjelman jatkosta kevään mittaan en ole päättänyt, mutta kyllä PM-maastot kuulunevat ohjelmaan. Karhu-viesti on hyvä testi, mutta kilpajoukkueita pitäisi olla ehdottomasti enemmän mukana. Nyt mukana oli vain 5 kilpasarjan joukkuetta. SM-arvo tälle kisalle ja sillähän tuokin ongelma poistuu!
- Selkeä tavoite on päästä Pekingin olympialaisiin. Miten jalkavamma on parantunut, ratkaissee lopulta sen, olisiko päämatkani Pekingissä esteet, vai pitääkö keskittyä pelkästään sileän juoksuun, pohti Johanna.
Raumalta Poriin lauantaina juostu Karhu-viesti juostiin poutaisessa 8 asteen säässä, mutta vastatuuli oli jälleen haittana.
Jarmo Liuhala

15.4.2008 09:11

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva