Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Pori ja Ulvila jo kiinni toisissaan monin yhteistyön sitein

Kuva: Pori ja Ulvila jo kiinni toisissaan monin yhteistyön sitein

Ulvilassa on vallalla kahta henkeä siitä, mihin päin kaupungin pitäisi suuntautua yhteistyökuvioissaan. Toisaalta Ulvilaa houkutellaan ”Teljän” kaupunkiin, eli Harjavallan, Nakkilan ja Kokemäen kanssa yhteen, ja toisaalta Ulvilan virkamiehet neuvottelevat parhaillaan esimerkiksi sosiaali- ja terveystoimen eli perusturvan yhteistoiminta-alueen muodostamisesta Porin kanssa.

Niin tai näin, Ulvila on jo nyt sidoksissa monin tavoin Poriin erilaisen ja eriasteisen yhteistyön kautta. Sopimuksia Porin kaupungin kanssa on tehty muun muassa terveydenhuollossa, sosiaalitoimessa, sivistystoimessa ja teknisessä toimessa. Samoin Ulvila on mukana erilaisissa seutuyhteistyön muodoissa.
Terveydenhuollossa on yhteinen päivystys arki-iltaisin ja viikonloppuisin. Hammashuollossa Ulvila on mukana seutukunnallisessa yhteispäivystyksessä.
Ulvilalaiset hakevat Porista terveydenhuollon avohoitopalveluita, kuten sisätautien ja kirurgian konsultaatioita ja eräitä tutkimuksia.
Perusteilla on seudullinen työterveyshuollon liikelaitos. Sosiaali- ja terveydenhuollon yhteinen palvelutuotanto aiotaan käynnistää 2009. Perusturvan yhteistoiminta-alueen valmisteluun osallistuvat  Porin ja Ulvilan lisäksi Luvia, Merikarvia, Noormarkku ja Pomarkku.
Sosiaalitoimessa Ulvilalla on Porin kanssa jo sopimuksia päihdehuollon palveluista, sosiaalipäivystyksestä ja perheneuvolasta.
Sivistystoimessa on toimialakohtaisia sopimuksia muun muassa ruotsalaisen koulun, Steiner-koulun, Palmgren-konservatorion ja Porin työväenopiston kanssa. Porin työväenopistolla ja Ulvilan kansalaisopistolla on yhteinen hallinto.
Myös teknisessä toimessa tehdään runsaasti yhteistyötä, muun muassa yhtiöissä ja liikelaitoksissa, kuten Porin Jätehuollossa, Pori Energiassa ja Porin Linjoissa.
Jokilaakson Ympäristö Oy rakennuttaa jätevesien johtamiseksi Ulvilan ja Porin välille siirtoviemärin. Samassa yhteydessä on tarkoitus rakentaa Ruosniemen ja Harjunpään välille niin suuri yhdysvesijohto, että yhdessä olemassa olevien yhteyksien kanssa koko Ulvilan kaupungin tarvitsema vesimäärä on mahdollista johtaa Porista.
Siirtoviemärin rakentaminen alkaa tämän vuoden loppukesästä, ja kesäkuussa 2010 odotetaan sen valmistumista.
Lisäksi Ulvila on mukana erilaisessa seutuyhteistyössä Porin kanssa, muun muassa Porin Seudun Kehittämiskeskus Oy Posekissa, Yrityspalvelu Enterissä, Porin Seudun Matkailu Oy Maisassa, lastensuojelun kehittämisyksikössä, eläinlääkäripäivystyksessä, velkaneuvonnassa, kirjastoyhteistyössä jne.
Heli Kokko
 

15.4.2008 09:12

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva