Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Mikko Elo noussee Satakunnan puoluekokousryhmän johtoon

SDP:n puoluekokoukseen Hämeenlinnaan kesäkuussa matkaava Satakunnan 27-jäseninen puoluekokousryhmä aloittaa valmistautumisensa keskiviikkona. Ryhmän puheenjohtajaksi näyttäisi nousevan Mikko Elo Porista, sen sijaan muut henkilökuviot ovat avoimia. Ainoaksi ehdokkaaksi puoluehallitukseen on asetettu tässä vaiheessa Esa J. Wahlman Porista, mutta muitakin nimiä on heitetty.

 

Satakunnan sosialidemokraattien kevätpiirikokous vahvistaa keskiviikkona Porissa puoluekokousedustajien nimet. Porissahan edustajista käytiin jäsenvaali. Muualla Satakunnassa edustajat valittiin sovulla. Piirikokouksen jälkeen tuore puoluekokousryhmä pitää  järjestäytymiskokouksensa.
Ensimmäisessä kokouksessaan ryhmä valitsee puheenjohtajat, mutta muista nimistä käydään huomenna lähinnä vain kartoittavaa keskustelua.
Porilaiset puoluekokousedustajat pitivät oman palaverinsa jo sunnuntaina, ja he päättivät esittää yksimielisesti Mikko Eloa satakuntalaisryhmän puheenjohtajaksi. Maakunnasta ainakin raumalaiset ovat antamassa puheenjohtajan paikan Poriin, joten Elon valinta lieneekin selvä.
Sen sijaan ryhmän varapuheenjohtajan ja Satakunnasta vaalivaliokuntaan valittavan nimet ovat avoimia. Niille paikoille valitaan todennäköisesti edustajat Porin ulkopuolelta.

Lehtonen ja Autio empivät
Puoluekokouksen henkilövalinnoista maakunnan kannalta mielenkiintoisimpia ovat Satakunnan ehdokkaat puoluehallitukseen sekä puoluevaltuuston puheenjohtajistoon. Puolueen puheenjohtajan valinta on oma kuvionsa.
Esa J. Wahlman Porista on istunut puoluehallituksessa kolme vuotta samoin kuin Johanna Autio Kankaanpäästä on ollut puoluevaltuuston varapuheenjohtajana. Satakunnan piiri on ottanut tavoitteekseen säilyttää molemmat paikat seuraavallakin kaudella vedoten mm. hyvään menestykseensä eduskuntavaaleissa.
Eri asia on, ketkä noilla paikoilla istuvat, ja saako Satakunta puoluevaltuuston varapuheenjohtajan paikkaa. Esimerkiksi miesten ja naisten tasa-arvo saattaa muuttaa kuvioita.
Puoluehallitukseen on asetettu Satakunnassa tässä vaiheessa yksi ehdokas: porilaiset esittävät Wahlmanille jatkokautta. Maakunnasta on heitetty myös muita nimiä, erityisesti piirin puheenjohtaja Harri Lehtonen Eurasta. Lehtonen kuitenkin empii ehdokkuuttaan. Toisena maakunnan nimenä on heitetty Pirjo-Riitta Tuomela Nakkilasta.
Puoluevaltuuston puheenjohtajistoon ei Satakunnasta ole sen sijaan esitetty tässä vaiheessa muita kuin Johanna Autiota, jolla on vahva kannatus ympäri maakuntaa. Autio itse ei ole kuitenkaan vielä ilmoittanut, onko hän halukas jatkamaan tehtävässä.
Satakunnan ehdokkaat puoluevaltuustoon nimetään keskiviikkona piirikokouksessa.
Jukka Vilponiemi

  

Satakuntalaiset puoluekokousedustajat
Pori: Krista Kiuru, Mikko Elo, Antti Vuolanne, Rauno Vesivalo, Esa J. Anttila, Diana Bergroth-Lampinen, Ari Vahala, Tommi Raunela, Helena Heljakka, Martti Lunden ja Eeva Pihlajamäki-Smith.
Rauma: Rainer Lehti, Jouni Nurmela, Kristiina Salonen ja Irma Suonpää.
Muu Satakunta: Seppo Santamaa Lapista, Soili Veijonaho Eurajoelta, Tero Viilto Eurasta,  Anni Kulmala Ulvilasta, Marko Nieminen Nakkilasta, Seppo Virtanen Ulvilasta, Juhani Mäkelä Huittisista, Pyry Tiirinen Harjavallasta, Kai Vainio Kiukaisista, Katri Kujanpää Kankaanpäästä, Marjatta Sutinen Kokemäeltä ja Ari Vaitiniemi Noormarkusta.

15.4.2008 09:08

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva