Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Antinkatu 5 muuttunee sittenkin ruokaravintolaksi

Kuva: Antinkatu 5 muuttunee sittenkin ruokaravintolaksi

Porin hallintokorttelissa sijaitseva Antikatu 5:n arvokas talo muuttunee sittenkin ruokaravintolaksi. Porin kaupunginhallitus päätti eilen tehdä esisopimuksen Etelärannassa nykyisin Buccoa pitävän ravintoloitsija Jani Lehtisen kanssa kulttuuritoimistona paremmin tunnetun Antinkatu 5:n vuokraamisesta ravintolakäyttöön. Kulttuuritoimistolle etsitään tilat muualta.

Nyt tehdyllä esisopimuksella kaupunki ja Jani Lehtinen selvittävät, kuinka suurilla kustannuksilla kaksikerroksinen Antinkatu 5:n talo voidaan muuttaa ravintolaksi. Apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannuksen mukaan on selvää, että rakennus soveltuu ravintolaksi. Yhtä selvää on se, että Lahtinen itse kustantaa remontin.
- Vaikka kaupunki omistaa ja on rakentanut tai peruskorjannut monta rakennusta ravintolaksi, tätä meillä ei ole varaa kustantaa. Korkeintaan teemme joitakin julkisivutöitä, Hannus sanoo.
Talon muuttaminen ravintolaksi ajoittuu loppuvuoteen. Kesäksi kaupungilla on talolle jos sovittua käyttöä.
Antinkatu 5:n katutasossa toimii nyt kulttuuritoimisto, jonka yhteydessä on näyttelytila. Talon toisessa kerroksessa on kaupunginkanslia henkilöstöosasto, joka muuttaa kevään aikana joka tapauksessa Antinkatu 2:een. Sieltä vapautuu tilaa, kun kaupunginkanslia  muuttaa pääosin takaisin  peruskorjatulle kaupungintalolle.
Kulttuuritoimistolle etsitäänkin nyt uutta tilaa. Toimisto muuttaa aluksi hallintokorttelin toiselle puolelle, Suomen Pankin entiseen kiinteistöön Valtakadulle. Pysyvät tilat se saa myöhemmin ehkä Hotelli Otavasta, jossa nyt toimii Valtionkonttori. Sen on määrä kuitenkin ehkä ensi vuonna tarkoitus etsiä itselleen uudet tilat muualta Porin keskustasta.
Kulttuuritoimen tilakysymykseen liittyy parhaillaan vireillä oleva Porin kulttuurihallinnon yhdistäminen. Mikä se toteutuu, koko kaupungin kulttuurihallinto ehkä siirtyy Otavaan. Samaan paikkaan siirtyy myös ehkä läänin taidetoimikunta.
Jukka Vilponiemi

15.4.2008 09:05

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva