Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Porin keskustan vetovoima kasvaa

Porin kaupungin laidoille ollaan rakentamassa isoja kaupan yksiköitä, esimerkiksi Terraa Tikkulaan ja uutta Citymarketia Mikkolaan, mutta tämä ei tarkoita kaupungin keskustassa toimivien yrittäjien mielestä keskustan liike-elämän näivettymistä. Päinvastoin, myös keskustassa rakennetaan kaupalle uutta tilaa ja haetaan omaa elinvoimaa muun muassa lisäämällä sunnuntaiaukioloja.

 

Kauppakeskus IsoKarhu on ensi kesänä ensimmäistä kertaa auki myös sunnuntaisin. Kaikki sen liikkeet ovat auki sunnuntaisin toukokuusta elokuun loppuun kello 12–17.

Anttilan tavaratalo siirtyy syksyllä kävelykadun varteen Sampotaloon. Isolinnankadun kiinteistön, jossa Anttila vielä toimii, omistaa Citycon. Aluejohtaja Eija Tahvanainen Cityconista kertoi, että tyhjenevään kiinteistöön laaditaan kehittämishanke. Tiloihin tehdään teknisiä ja muita korjauksia ja niihin haetaan kolmesta viiteen uutta toimijaa, jotka muodostavat yhdessä hyvän kokonaisuuden.

Tarvitaan omaa aktiivisuutta

Kävelykadun varrella sijaitsevan Sokos-tavaratalon johtaja Janne Nurmi ei aseta keskustaa ja market-alueita vastakkain. Hänen mielestään automarketeissa käyminen ja keskusta-asioiminen ovat luonteeltaan erilaisia. Hänestä on hyvä että asiakkaille tarjotaan erilaisia asioimismuotoja ja erilaisia vaihtoehtoja.

Keskusta-asiointiin yhdistetään usein kahvittelu, ruokailu tai elokuvissa käynti, eli se on omanlaistaan vapaa-ajanviettoa.
 Nurmen mielestä vahva keskusta ei pysy vahvana ilman työtä. Se vaatii yhteistyötä yrittäjien kesken ja aktiivisuutta, hyviä tapahtumia ja niiden hyödyntämistä. Kun asiakas saa myönteisen kokemuksen, hän tulee uudelleen.

Nurmi muistuttaa, että ensi kesä on Porissa merkittävä tapahtumakesä, ehkä Suomen ykköskesä,  ja sitä yrittäjien kannattaa tosissaan hyödyntää.

IsoKarhun kesäsunnuntaiden aukiolo ilahduttaa naapuriakin. Entistä yhtenäisempi aukiolo lisää koko keskustan vetovoimaa.
 Sokoksessa toivotaan parannusta keskustan parkkitilanteeseen, sillä myös keskustaan tullaan usein autoilla.

Kauppakeskus on kohtaamispaikka

Citycon on myös IsoKarhun omistaja. Eija Tahvanainen näkee hänkin Porin keskustan ja market-alueet toistensa täydentäjinä.
– Ne täydentävät paitsi toisiaan myös koko Porin alueen palveluja.

– Keskustaan tullaan shoppailemaan, tapaamaan toisia ihmisiä ja viettämään aikaa, ja tarjonta painottuu muotiin ja palveluihin. Kun perheelle täytyy tehdä isoja rutiinihankintoja tai viikonlopun ruokaostoksia, mennään marketeihin.

Parkkipaikkatilanne ei ole Tahvanaisen mielestä Porin keskustan suurin ongelma, vaan hänestä pitää miettiä esimerkiksi juuri aukioloaikoja. Kun keskustan liikkeet ovat sunnuntaisin kiinni, asiakkaat menevät marketeihin, jotka ovat auki.

IsoKarhun markkinointipäällikkö Arja Penkkimäki pitää aukioloaikojen pidentämistä tärkeänä.

– Kesäsunnuntait ovat olleet kaupungin keskustassa verkkaisen hiljaisia ja IsoKarhu aikoo omalta osaltaan vaikuttaa keskusta-alueen virkistämiseen.

– Kehitämme keskustan vetovoimaisuutta ja kiinnostusta tarjoamalla asiakkaillemme mahdollisuuden viihtyä ja shoppailla myös silloin, kun heillä on siihen eniten aikaa, eli sunnuntaisin.

Penkkimäen mukaan myös IsoKarhu ottaa ensi kesänä huomioon niin kävelykadun tapahtumat kuin Porin muut kesätapahtumat.

Tavaratalo palaa juurilleen

Anttilan tavaratalonjohtaja Hannu Vuorenmaa uskoo, että Porin keskustan vetovoima kasvaa entisestään, kun Anttila siirtyy syksyllä kävelykadun varteen Sampotaloon.

Anttila palaa melkein juurilleen, sillä se lähti Teljäntorista 1988 Isolinnankadulle ja muuttaa nyt aivan Teljäntorin viereen Sampotaloon.

Nykyistä suurempien tilojen myötä valikoima laajenee ja monipuolistuu kattamaan kaikki Anttila-tavaratalojen valikoimissa olevat tuoteryhmät ja tuotteet. Uusi tavaratalo sijoittuu Porin Sampotaloon kahteen kerrokseen ja sen sisäänkäynti avautuu kävelykadulle.

Heli Kokko
 
 

 

 


 
 
 

 

11.4.2008 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva