Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

”Itellan sotku koitui Metallin imagotappioksi”

Metalliliiton Satakunnan piirin puheenjohtaja Veijo Rantanen (sd) harmittelee sitä, että vaikka äänestyslippujen postitukseen liittyvä sotku oli kokonaan Itellan vika, koitui se kuitenkin Metalliliiton imagotappioksi. Hän toivoo, että vielä äänestämättä olevat jäsenet osallistuisivat kuitenkin uurnavaaliin huhtikuun lopussa.

 

Vaalipiirien keskusvaalilautakunnat olivat keskiviikkona Helsingissä kuulemassa Metallityöväen liiton johdon selvityksiä tilanteesta ja liittotoimikunnan tiistaisesta päätöksestä siirtää vaalien uurnaäänestysosuus huhtikuun loppuun.

Myös Satakunnan vaalipiirin keskusvaalilautakunnan puheenjohtajana toimiva Rantanen sanoi eilen Helsingistä palatessaan, että uurnavaalin siirto kolmella viikolla oli ainoa mahdollinen ratkaisu tässä tilanteessa.

- Jos postitussotkun seurauksena olisi ollut koko vaalien uusiminen ja samalla liittokokouksen siirtäminen toukokuusta syksyyn, olisi se merkinnyt todellista katastrofia Metalliliitolle, Rantanen sanoi.

Hän on huolissaan siitä, että erityisesti nuoret jäsenet, jotka eivät ay-toimintaa vielä kunnolla tunne, saavat sotkusta väärän käsityksen liiton toiminnasta ja iskukyvystä.

- Mutta onneksi liiton hallinnossa poliittiset ryhmät ovat nyt olleet yksimielisiä siitä, miten sotku ratkaistaan. Tämä yksimielisyys edesauttoi sitä, että sotkusta selvittiin loppujen lopuksi näin vähällä, Rantanen pohti.

Metallin liittovaalien ennakkoäänestysprosentti oli Satakunnassa 44,1 prosenttia, mikä on 2,7 prosenttia suurempi kuin koko maan ennakkoäänestysprosentti. Uurnavaalissa äänestysprosentin odotetaan Satakunnassa nousevan vielä noin 10 prosentilla.

Aluetoimitsija Ari Vahala Metallin Satakunnan aluetoimistosta sanoi, että ammattiosastoilla on nyt kiire järjestää uudelleen uurnavaalit. Ilmoitusten äänestyspaikoista ja -ajoista pitää olla keskusvaalilautakunnalla 18. huhtikuuta mennessä.

Uurnavaalin siirtäminen ei Vahalan mukaan merkitse jäsenille muita muutoksia, kuin että he saavat liitosta nyt uudet äänestystositteet, joiden avulla he voivat äänestää uurnavaalissa.

Jukka Vilponiemi

10.4.2008 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva