Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Haku ylempiin AMK-tutkintoihin alkamassa

Kuva: Haku ylempiin AMK-tutkintoihin alkamassa

Ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon nimi voisi olla maisteri-AMK ja ylemmästä AMKista voisi avata suoran väylän tohtoriopintoihin, mutta puutteistaan huolimatta ylempää AMKia pidetään arvossa: tutkinto on laaja ja vaativa, ja ennen kaikkea se on käytännön- ja työelämänläheinen.
Ylempien ammattikorkeakoulututkintojen koulutusohjelmiin haetaan 14.4.–2.5.2008. Satakunnan ammattikorkeakoulu tarjoaa tässä yhteishaussa opiskelupaikkoja kuuteen koulutusohjelmaan.
Ylemmän AMK-tutkinnon suorittaminen työn ohessa vaatii paljon aikaa ja energiaa paitsi itseltä myös läheisiltä, tietävät Tiina Äijälä (vasemmalla), Marika Nieminen ja Arto Furuholm.

Ammattikorkeakoulut haluavat ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon suorittaville nykyistä osuvamman tutkintonimen ja sujuvamman jatko-opintoväylän.

Ammattikorkeakoulujen rehtorien kanta on, että tutkinnon nimen tulisi olla maisteri-AMK eikä ylempi AMK.

Lisäksi halutaan avata jatko-opintoväylä ylemmästä ammattikorkeakoulututkinnosta tohtoriopintoihin.

– Ongelma on, että yliopistot eivät tätä suoraan hyväksy. Meidän mielestämme mahdollisuus pitäisi olla, koulutusjärjestelmässä ei saisi olla minkäänlaisia umpiperiä, esittää Satakunnan ammattikorkeakoulun rehtori Seppo Pynnä.

Pynnä muistuttaa, että ylempi AMK on selkeä jatke kehittämiselle jota on tehty maailmalla. Ns. Bolognan prosessin mukaan tutkinnot on jaettu perus- eli bachelor-tutkintoon, masters-tutkintoon ja tohtoritutkintoon. 

Pynnä nostaa esille myös ylemmän AMK-tutkinnon laajuuden ja vaativuuden. Perustutkinnon jälkeen on hankittava kolmen vuoden työkokemus ennen kuin voi hakeutua opiskelemaan ylempää tutkintoa. Jo tässä menee kahdeksankin vuotta. Työn ohessa suoritettava ylempi AMK-tutkinto vie aikaa kahdesta vuodesta kahteen ja puoleen vuoteen. Lisäksi tutkinto tehdään työn ohessa ja yhdistetään oman työn sisältöön, minkä vuoksi se on myös hyvin käytännönläheinen. 

Ylempien ammattikorkeakoulututkintojen koulutusohjelmiin haetaan 14.4.–2.5.2008 valtakunnallisessa yhteishaussa verkossa osoitteessa www.amkhaku.fi.

SAMK tarjoaa tarjoaa tässä yhteishaussa opiskelupaikkoja kuuteen koulutusohjelmaan. Ensi maanantaina alkavassa haussa voi pyrkiä kahteen uuteen koulutusohjelmaan: englanninkieliseen liiketalouden koulutusohjelmaan, joka alkaa syksyllä Raumalla, ja kuntoutuksen koulutusohjelmaan, joka sekin alkaa syksyllä ja toteutetaan yhdessä Turun ammattikorkeakoulun kanssa.
Lisäksi nyt voi hakea Poriin yrittäjyyden ja liiketoimintaosaamiseen koulutusohjelmaan ja terveyden edistämisen koulutusohjelmaan, joka toteutetaan yhteistyössä DIAKin kanssa.

Tekniikan ja merenkulun alalla kevään hakuihin kuuluvat automaatioteknologian koulutusohjelma Porissa ja merenkulun hallinnon koulutusohjelma Raumalla.

Heli Kokko

 

10.4.2008 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva