Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Pertti Paasio patisti SDP:n järjestöväkeä aktiivisuuteen

Kuva: Pertti Paasio patisti SDP:n järjestöväkeä aktiivisuuteen

SDP:n entinen puheenjohtaja, ministeri Pertti Paasio patistaa puolueensa kenttäväkeä aktivoitumaan. Paasio korosti Ruosniemen työväentalon 60-vuotisjuhlissa Porissa, että sosialidemokraattisessa liikkeessä puheenjohtaja ei ole ylivoimainen suuri johtaja, vaan kenttäväen aktiivisuutta tarvitaan.

Ruosniemen työväentalolla pitämässään juhlapuheessa Pertti Paasio sanoi SDP:n valmistautuvan tärkeään Hämeenlinnan puoluekokoukseen, jossa etenkin median huomio kiinnittyy uuden puheenjohtajan valintaan, ja tämä on Paasionkin mielestä yksi puoluekokouksen tärkeistä asioista.

- On kuitenkin pidettävä mielissä, että kansanvaltaisessa liikkeessä puheenjohtaja on ensimmäinen vertaistensa joukossa, ei ylivoimainen suuri johtaja, joka ajattelee puolestamme. Entiseen tapaan, jopa entistä enemmän tarvitaan puolueen kentän aktiivisuutta ja mukana oloa. Demokratia ei ole vain valitsemista; demokratia on perusta kaikelle toiminnallemme. Demokratia on hyvin vaativa elämäntapa, sanoi Pertti Paasio lauantaina.

Puheessaan Paasio kertasi historiaa ja muisteli erityisesti 1950-luvun vaaran vuosia, jolloin sosialidemokraatit ja kommunistit mittelivät työväenliikkeen herruudesta. Tuo mittelö oli hänen mukaansa myös kamppailua siitä, säilyykö Suomi kansanvaltaisena.
Hän huomautti, että monen tutkimuksen mukaan oli sosialidemokraattien johtoon nousseiden ns. asevelisosialistien ansiota, että Suomi säilytti noina kovina vuosina kansanvaltaisen järjestelmänsä. Samaan hengenvetoon Paasio kuitenkin korosti jälleen järjestökentän merkitystä.

- On kuitenkin syytä muistaa, että kansanvaltaisen työväenliikkeen voiman lähde ja perusta oli kentällä. Johtomiesten ponnistelut eivät olisi voineet johtaa tulokseen ilman puolueen ja ammattiyhdistysliikkeen laajaa jäsenjoukkoa, tavallisia työläisiä, miehiä ja naisia.

Vastuu kansanvallan säilymisestä kuuluu Paasion mukaan SDP:n nykyiselle kenttäväelle.

- Meidän tehtävämme on huolehtia siitä, ettei näitä vuosia luonnehdita ainakaan kansanvallan taantumuksen aikakaudeksi. Tämänkin vuoksi tarvitaan edelleen työväentaloja ja sosialidemokratiaa, ministeri Paasio sanoi.

Turkulaisen Pertti Paasio kutsuminen Ruosniemen työväenyhdistyksen isännöimälle työväentalolle alkaa olla traditio, sillä hän oli puhujana myös 30 vuotta sitten työväentalon täyttäessä 30 vuotta.

Ruosniemen työväentalo vihittiin käyttöönsä 14. maaliskuuta 1948. Talo on vanha Söörmarkun työväentalo, jonka Ruosniemen työväenyhdistys osti Satakunnan sosialidemokraattiselta piiriltä.

Jukka Vilponiemi

8.4.2008 09:08

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva