Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Reposaaren yläkoulun siirrolle Meri-Poriin sinetti

Porin Reposaaren yläkoulun oppilaiden siirto Meri-Porin yläasteelle ensi syksynä on käytännössä varmistunut. Porin kaupunginhallitus ei ryhtynyt eilen enää muuttamaan jo kertaalleen päätettyä aikataulua, vaikka se tätä koskevia selvityksiä pyysikin.

 

Kaupunginvaltuusto hyväksyi marraskuussa kuluvan vuoden talousarvion hyväksymisen yhteydessä koulutoimen suunnitelman, jonka mukaan Reposaaren yhtenäiskoulun 7.-9. luokkien toiminta siirretään ensi syksynä Meri-Porin kouluun. Syynä on yläkoulun oppilaiden vähäisyys: näillä luokilla on nyt yhteensä vajaa 30 oppilasta, ja määrä pysyy ennusteiden mukana samana jatkossakin.

Koulutoimen mukaan näin pienelle oppilasmäärälle ei pystytä tarjoamaan riittävän laadukasta opetusta, koska mm. valinnaisaineiden opetuksen järjestäminen ei onnistu. Reposaaren asukkaat ja koulun vanhempainyhdistys ovat vastustaneet siirtoa, ja kaupunginhallituksessakin sosialidemokraatit ja vasemmistoliitto ovat olleet empivällä kannalla.

Siirtoa koulutoimen ohella ajanut palvelutoimen apulaiskaupunginjohtaja Aulis Laaksonen totesi eilen kaupunginhallitukselle antamassaan selvityksessä, että kaupunginvaltuuston budjettipäätös sitoo myös kaupunginhallitusta. Jos Reposaaren yläkoulun siirtoa vielä yritetään siirtää tuonnemmaksi, se vaatii Laaksosen mukaan valtuuston päätöksen.

Kaupunginhallituksen päätös oli muodollisesti yksimielinen, joskin Pekka Träskelin (vas) esitti yläkoululle vielä kolmen vuoden jatkoaikaa. Hänen esityksensä ei saanut kannatusta.

Reposaaren yläkoulun siirron myötä Reposaaren ala-asteen oppilaille remontoidaan yläkoululta tilat ensi syksyyn mennessä, samoin piha kunnostetaan.

Jukka Vilponiemi

8.4.2008 09:01

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva