Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Kurssikokoukses...

Kuva: Kurssikokoukses...

Kyl se aika sit mennee äkkii sillai ko ruppee taappäi funteeraamaa. Suuksööterskaks valmistumisest tuli jo kuluneeks 45 vuat. Se totol sit tamperelaiset systerit käski koko poppoo kool.

 Porilaiset miätti tiätty tarkkaa millai sin ränttäis men. Olisko vuakrattava pirssi vai mentäsko junal? No pääryttii junnaa, ko päästii paljo halvemmal ja se reissaaminenki sillai oli pitkäst aikaa poonuu. Harjavallast tuli viäl pari flikkaa lissää. Sano flikkaa vaik mummui me oikeesti melkei kaikki ollaa, mut praakaus ko meni koht sihe nuaruutee ja oppilasaikaa, ni tuntu siks nii flikkaselt se meininki. Tamperee asemalt me sit lampsittii karta mukkaa sin oikeesee osotteesee keskel kaupunkii. Sääki suasi meit ja kevvää liki ensimmäine aurinkone päivä. Tuntu nii kevväiselt siin paseerates, ko ränneist vesi juaksi ja floska kintuis flotisi.

Siäl ne emännät meit jo vartos pitkän rivin ja halauksist ei meinannu loppuu tul, ko ain oli ovel joku uus tulokas. Juatii enstiks oikee samppakaljat 45yhteisel vuarel ja toivo mukkaa viäl jokusil tulevil panksuunivuasillekki. Sit otettii potretti koko revohkast ja viäl sai otattaa ittestäski kuva jos tykkäs ja tuntu ne jokuset siäl yksinäski poseeraava. Koskaa enne e ol nii jämptii kuvvaajaa nähny. Se tälläs mee färei mukkaa nii istuu ko seisooki, käski kohentaa kroppas ryhtii ja suaristaa takkei kliput. Se reeras käret kaikil nätisti ja jallaat oikeel hollil. Käski klivast huulet ja sannoo erilaisii sanoi voorotelle ja oli siin vissii muikki oorteleit viäl.

Aika kulu ja seuraavaks ruvettii syämää. Ne oli Tamperee hoitsut kokannu itte meil erilaisii räättei savukaloist uunipaistii ja kaikkee terveellist silt välilt. Juamiseks saatii oikee erifärisii viinei vete lisäks, jos vaa tykkäs ottaa. Sikko oltii syäty oli vooros millai mennee ittekullaki, kiarros.

Ei täs elämäs pruukaa kaikki ain men sillai ko toivos. Yks mee kurssilaisist oli muuttanu taivaa kottii sit jälkee viime näkemise. Vakava sairauski oli jokusii piinannu, mut elämäuskost ei kukkaa ollu irrottanu otettas onneks. Meist oli muuttanu ympäri mailmaaki jokuset ja melkeist suurimmalt osalt poisolevii oli jottai viästii kumminki nii preivin, korttin taik kampraati tuaman. Mukuloitte mukuloit oli tullu monel lissää ja monemmoist oli sattumaa. Yks oli ostanu punase pirti semmosest asemapytinkiryppääst ja fiffannu se trekoli eri färisil ruusuil nätiks. Joku meist oli jääny leskeks mut surussas sit treffannu toise leske, jonka kans oli meininkis alkaa elämässäs uus plari. Kyl juttuu piisas ja välil sit juatii hyvät kaffeet ja syätii mansikkakaakkuu. Kukkaa ei tainnu siin kiloistas piitat mittää, ninko ei kai kuulukkaa ko kyläs kerra ollaa. Muisteltii semmostakki kouluajoilt, et ne jokka sillo asu siäl asuntolas sai kuukausittai kaffeepaketi, näkkileipää, koskelaskijajuustoo ja keksei. Taitaa nauruttaa nää enttiset evväät nykysii opiskelijoit, mut kyl ne vaa tarpeesee sillo oli konnei noit pikaruakaloit ollu joka nurka takan eikä silti olis ollu rahhaaka semmossii.

Mukavat muistelut ja maukkaat sapuskat taitaa ol muittenki ammattiryhmäi kurssitreffaamisis niit tavallissii seurustelumuatoi ja prokrammii. Ole kyl kuullu niist riahakkaist remukeissuistki, mut ne taitaa ol noitte hiuka nuarempai heinii.
Kahre vuare pääst nährää taas Turus ja ny vaa koko poppool terveiset ja kiitos Tampereel reippail hoitoala eläkeläisil.

Ulla H. Leino

4.4.2008 07:30

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva