Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Euran terveyskeskusta kehitetään laajenemaan

Euran terveyskeskuksessa on menty viime aikoina muutoksen perässä squash-pallon tavoin suuntaa vaihtaen. Välillä on kehitetty palveluja euralaisille itse, välillä yhdessä Keski-Satakunnan kuntayhtymän kanssa ja viimeksi koko seutukunnalle.
– Kyllä tässä melkoinen suunnanmuutos on tehty, mutta kyllä puoli vuotta Keski-Satakunnan kanssa käydyistä neuvotteluistakin hyötyä oli, painottaa Euran terveyskeskuksen terveysjohtaja Timo Tolppanen.

 

Näistä neuvotteluista on jäänyt käteen ainakin röntgenpalvelujen hankkiminen ja yhteisen tarjouspyynnön jättäminen vuokratekstiileistä. Tolppanen uskoo, että jatkossa yhteistyötä voidaan myös syventää.

- Nyt on siinä mielessä helpompi toimia, että ainakin toimijat tuntevat toisensa, korostaa Tolppanen.

Samoilla linjoilla on myös terveyslautakunnan puheenjohtaja Aimo Mattila, joka toteaa yhteistyötarvetta olevan molempiin suuntiin, mutta korostaa samalla lähipalvelujen säilyttämisen tärkeyttä.

- Taustalla pitää kuitenkin säilyttää koko ajan ajatus päätöksenteon ja toimintojen säilyttämisestä oman kunnan alueella, painottaa Mattila.

Euraan pääterveysasema

Mattila painottaa kehitystyössä mentävän nyt siihen suuntaan, että palvelut täytyy turvata jatkossa koko Pyhäjärviseudulle.
Säkylän ja Köyliön mukaantulo suunnitelmiin on saanut aikaan väärien mielikuvien levittämistä Kiukaisissa.

- Kiukaislaisille tullaan tarjoamaan palvelut jatkossakin joko Eurasta tai Keski-Satakunnan kuntayhtymästä. Kiukaislaisten joutuminen hakemaan terveyspalveluja Loimaalta on valitettava väärinkäsitys, painottaa Mattila.

Hän jatkaa vakuuttamalla myös Panelian ja Kiukaisten palvelupisteidenkin säilyvän samalla, kun Euran terveyskeskusta kehitetään vahvana alueellisena terveyskeskuksena. Hän painottaa Säkylän ja Köyliön mukaan tulemisen vahvistavan entisestään Euran terveyskeskuksen ja vanhainkodin alkamassa olevaa laajennushanketta.

Tolppanen kertoo yhteistyö tiivistämisen Säkylä-Köyliön terveyskeskuksen kanssa alkaneen siltä osin, että viranhaltiatasolla tiedonvaihtoa on alettu tiivistää.

- Pikkuhiljaa alamme tehdä myös vierailuja ja syksyllä asetetaan ensimmäiset työryhmät. Jo nyt mietimme toimintojen yhdenmukaistamista, tarkentaa Tolppanen.

Palveluja yhdelle luukulle

Tolppanen korostaa yhteistyön laajentamisesta koituvan hyötyä erityisesti ympäristöterveydenhuollolle ja työterveyshuollolle, joissa hänen mielestään voitaisiin katsoa vieläkin suurempia väestöpohjia.

- Niissä olisi mahdollisuus toimia liikelaitosmallin pohjalta laajemmallakin alueella. Myös sosiaali- ja terveyspalvelujen rakenteet pitää pystyä katsomaan kokonaisuutena, painottaa Tolppanen hyödyistä ja keinoista puhuttaessa.

Aimo Mattilan mukaan yhdistämisestä saatavan hyödyn saaminen riippuu siitä, kuinka hyvin organisaatioiden yhteen nivoutumisessa ja parhaitten käytäntöjen käyttöön ottamisessa onnistutaan.

- Täytyy muistaa, että henkilökunta tässäkin prosessissa on tärkeimmässä asemassa, korostaa Mattila.

Tolppanen painottaa prosessin tuovan haasteita myös johtamiseen, ettei lähdetä etsimään virheitä, vaan koetetaan välttää niitä.
Erityisen isona haasteena hän pitää sosiaali- ja terveyspalvelujen yhteensovittamista. Niissä hän uskoo joitakin toimintoja jouduttavan keskittämään, ettei joka asian takia jouduta juoksemaan ympäri pitäjää.

- Lääkäri ja hammaslääkäripalvelujen saatavuuden parantaminen sekä ennaltaehkäisevän työn kehittämien pitää asettaa kärkitavoitteiksi, sanoo Tolppanen.

Jouko Veijonaho

4.4.2008 08:05

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva