Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Porin ympäristötoimisto patistaa katujen puhdistustalkoisiin

Pori ja koko eteläinen Suomi kärsivät ajoittain erittäin huonosta ilman laadusta. Porissa vallitsee ympäristötoimiston mukaan parhaillaan sellainen säätila, että katupölyä kertyy ilmaan huomattavan suuria määriä. Ilman pölypitoisuutta lisäävät myös Venäjältä, Valko-Venäjältä ja Ukrainasta kulkeutuvat pienhiukkaset.
Porin ympäristötoimisto vetoaakin kaupungin kunnossapitoon, kiinteistönhuoltoyhtiöihin ja taloyhtiöihin, että talven aikana kertyneen hiekoitushiekan puhdistusta kaduilta tehostettaisiin välittömästi.

 

Ympäristötoimisto muistuttaa, että katuhiekkaa ei saa poistaa kuivaharjauksena, vaan se pitää aina kostuttaa. Myöskään lehtipuhaltimia ei saa käyttää hiekan ja pölyn poistoon. Viikonloppuna Ilmatieteen laitos ennustaa Poriin sadetta, joten viimeistään silloin on katujen siivous turvallista.

Porin kaupungin kunnossapitoinsinöörin Petri Salon mukaan harjakoneet putsaavat katuja näinä päivinä minkä suinkin ehtivät. Katujen kunnossapidon koko harjakoneisto on liikkeellä.

- Meillä on neljä isoa harjakonetta, joista yksi on Meri-Porissa. Lisäksi on yksi pienempi harjakone ja useampia kauhakuormaajiin ja kiinteistönhuoltokoneisiin kiinnitettäviä harjasysteemejä.

- Tavoitteenamme on poistaa hiekat niin, että ensi viikon alussa voisimme aloittaa ydinkeskustan pesun. Se toteutetaan samaan aikaan, kun puistojen ja viheralueiden nurmikotkin puhdistetaan; eli nurmilta haravoidaan sora ja hiekka kadulle, me putsaamme sen pois saman tien ja pesemme asvaltin puhtaaksi, Petri Salo kuvaili.

Kaduilta poistettava hiekka kuljetetaan lumenkaatopaikalle maan täytteeksi.

Harjattavaa riittää

Porin Tehohuolto- ja Siivous Oy:n kiinteistöhuoltaja Kristian Rautakorpi puhdisti torstaina harjakoneella katuja Aittaluodossa.

- Maaliskuun alussa pääsimme jo ensimmäisiä hiekkoja poistelemaan, mutta sitten tuli välissä huonompia kelejä. Nyt olemme liikkeellä täydellä voimalla.

- Tuntuu siltä, että lämpimän talven jäljiltä hiekkaa on vähemmän kuin ennen, mutta erittäin paljon se nyt pölyää.

- Meidän firmamme huolehtii noin 40 taloyhtiön kiinteistönhuollosta, joten harjakoneille riittää töitä. Ja sitten, kun katuhiekat on poistettu, alkaa nurmikoiden siivousoperaatio, Kristian hymyili.

Maarit Kautto

4.4.2008 08:20

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva