Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Leskenlehti kertoo, että ollaan kesän puolella!

”Kun leskenlehti ilmestyy, siihen on hyvä syy; painotuore lehtinen kertoo meille uutisen ja otsikoi sen huolella: Ollaan kesän puolella!”
Kirsi Kunnaksen hauska runo sopii varsin hyvin ajankohtaan, jolloin ensimmäiset leskenlehdet alkavat Porissakin ilmestyä teiden pientareille. Eilen näitä kirkkaankeltaisia kevään viestintuojia näkyi runsain mitoin jo ainakin Ruosniemen suunnalla.

 

Nopea kyselykierros Uuden Ajan toimituksessa ja Kehityksen kirjapainon puolella paljastaa, että monenlaisia kevään merkkejä on jo nähty. Varmasta kevään tulosta kertovat muun muassa ensimmäiset kärpäset, surviaisparvet, hyttyset, sitruunaperhonen, yöperhoset, joutsenet, kurkiaurat, töyhtöhyypät, peipponen ja kiurut.

Ahlaisissa ehti sinivuokko kuulemma kukkia jo ennen lyhyttä lumi- ja pakkasjaksoa, joten sille taisi käydä sittemmin huonosti.
Selkeä kevään merkki on myös se, että itsetietoiset fasaanikukot ilmestyvät tepastelemaan ja huutelemaan kutsujaan naaraille.
Puutarhan omistajat bongaavat uusia kevään enteitä varmasti joka päivä. Monilla aurinkoisilla paikoilla kukkivat jo krookukset ja helmihyasintit ja tulppaanitkin puskevat pontevasti esiin mullan alta. Pensaissa ja puissa näkyy selvästi turpoavia silmuja ja jotkut perennatkin ovat innostuneet pukkaamaan esiin vihreitä lehtiä.

Kaupungin katukuvassa pörräävät mopoilijat ja moottoripyörät kertovat nekin keväästä, samoin kesärenkaiden vaihtorumba, joka pian alkanee täydellä tohinalla.

Keväinen ilmiö on sekin, että kirjapainon naiset uskaltautuvat viettämään kahvihetkeään ulos aurinkoiselle talonseinustalle.
Ja olipa joku nähnyt kaupungilla jo minihameisiin ja T-paitoihin sonnustautuneita nuoria neitosiakin!

Ilmatieteenlaitoksen viiden päivän sääennuste lupaa, että Satakunnassa saadaan nauttia keväisistä tunnelmista ainakin ensi maanantaihin saakka. Lämpötila pysyttelee kymmenen plusasteen tienoilla lauantaihin, eikä sadettakaan ole tiedossa. Sunnuntaina ja maanantaina näyttäisi tulevan sateita, mutta lämmintä on edelleen. Koko jaksolla yölämpötilatkin pysyttelevät plussalla.

Maarit Kautto

3.4.2008 08:23

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva