Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Äänestysvilkkaus laskemassa Metallin ja Kemian liittovaaleissa

Äänestysvilkkaus näyttää laskevan SAK:laisten Metalliliiton ja Kemianliiton vaaleissa. Näin voi päätellä liittovaalien postiäänestysten äänestysvilkkauksien perusteella.
Äänestysvilkkautta voi vielä kohentaa ammattiosastoissa ja työpaikoilla järjestettävissä perinteisissä uurnavaaleissa. Postiäänestyksen päätyttyä kummallakin liitolla on vielä edessä uurnavaalivaihe

 

Metalliliiton uurnavaali järjestetään ensi sunnuntain ja tiistain välisenä aikana. Äänestyspaikat ja -ajat ilmenevät liiton internetsivuilta www.metalliliitto.fi.

Perjantaina päättyneessä postiäänestyksessä annettiin noin 76 000 ääntä. Äänestämässä kävi 41,4 prosenttia äänioikeutetuista Metalliliiton jäsenistä. Se on hyvää ammattiliittotasoa, mutta jäi seitsemisen prosenttia edellisten vaalien postiäänestyksestä.

Neljän vuoden takaisissa vaaleissa äänestysvilkkaus oli 55 prosenttia. Samalla tasolle pääseminen tekee tiukkaa, sillä yleensä uurnavaaleissa äänestää kymmenisen prosenttia äänioikeutetuista.

Ne jäsenet, jotka eivät äänestäneet ennakkoon saavat erillisen todisteen äänioikeudesta uurnavaalissa. Postia tulee noin 95 000 Metalliliiton jäsenelle. Uurnavaalissa voi äänestää vain esittämällä todisteen.

Uurnavaaleissa voi äänestää minkä tahansa ammattiosaston vaalitilaisuudessa oman vaalipiirin alueella, kunhan esittää äänestämiseen oikeuttavan todisteen.

Kolme ehdokasta liittosihteeriksi

Kemianliiton postiäänestysvaihe päättyi jo maaliskuun puolivälissä. Siinä äänestysvilkkaus jäi 37 prosenttiin. Edellisissä vaaleissa äänestysprosentti oli poikkeuksellisen kova, peräti 62.

 Kemianliiton uurnavaali järjestetään 11.- 16. huhtikuuta.

Vaaleilla valitaan 53 edustajaa liiton ylintä päätösvaltaa käyttävään valtuustoon.

Ehdokkaita on kaikkiaan 417. Demarien ja sitoutumattomien Vastuulliset vaikuttajat -vaaliliitto on asettanut 265 ehdokasta. Vasemmiston ja sitoutumattomien vaaliliiton Kemia 2000 listoilla ehdokkaita on 151. Lisäksi vaaliliittojen ulkopuolella on yksi valitsijayhdistys öljyalojen vaalipiirissä.

Demarit ja sitoutumattomat ovat asettaneet puheenjohtajaehdokkaakseen nykyisen puheenjohtajan Timo Vallitun. Liittosihteeri Seppo Wikström (vas.) on saanut haastajikseen liiton työehtosihteerin Paavo Salon (vas.) sekä ex-kansanedustaja Katja Syvärisen (vas.).

Kantaa Teamiin

Metallin vaaleissa ehdokkaita on 1 407 ja heistä 486 valitaan toukokuun lopulla pidettävään liittokokoukseen.

Vaaleissa mukana neljä vaaliliittoa. Sosialidemokraattien ja sitoutumattomien Yhteistyön vaaliliitolla on 759 ehdokasta. Vasemmistoliiton ja sitoutumattomien Vaikuttajien vaaliliitolla on ehdokkaita 619. Keskusta on saanut listoilleen ehdokkaita 17 ja kommunistit 9. Lisäksi vaaliliittojen ulkopuolella on 3 ehdokasta.

Liiton puheenjohtajan paikkaa tavoittelevat nykyinen puheenjohtaja Erkki Vuorenmaa (sd.), liiton talouspäällikkö Riku Aalto (sd.) sekä työsuojelusihteeri Kari Vilkman (sd.).

Nykyisen liittosihteerin Matti Mäkelän (vas.) on haastanut työehtosihteeri Jari Myllykoski (vas.).

Kummankin liiton valittavat päätöselimet ottavat kantaa teollisuuden suurliittohankkeeseen.

UP/Kari Leppänen

3.4.2008 08:50

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva