Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Ulvilan demarit aikovat irtisanoutua jokilaakson kuntaliitoksesta

”Ulvilan ei pidä pelata kaksilla korteilla. Porin suunta Kokemäkeä parempi”, sanovau Ulvilan sosialidemokraatisen kunnallisjärjestön johtajat.

 

Ulvilan sosialidemokraatit aikova sanoutua sunnuntaina irti jokilaakson kuntaliitoshankkeesta, josta Kokemäen, Harjavallan, Nakkilan ja Ulvilan johtavat luottamushenkilöt ovat vaivihkaa neuvotelleet. Ulvilan sosialidemokraattisen kunnallisjärjestön puheenjohtajan Seppo Virtasen ja varapuheenjohtajan Samuli Jokisen mukaan demarit eivät voi hyväksyä Ulvilan mukana oloa liitosneuvotteluissa.

Pääsiäisen jälkeen julki tulleet jokilaakson kuntaliitosneuvottelut ovat kuumentaneet Ulvilan kunnallispolitiikkaa. Eniten neuvottelut ovat herättäneet närää sosialidemokraateissa, mutta myös keskustan ja vasemmistoliiton rivit rakoilevat. Suosiollisin neuvotteluille on ilmeisesti kokoomus.

- Ulvilalla ei ole Kokemäen kanssa mitään muuta yhdistävää tekijää kuin molempien kaupunkien läpi virtaava Kokemäenjoki. Liitoshankkeessa ei ole Ulvilan kannalta järjen häivää, tuhahtaa Samuli Jokinen ja hämmästelee Ulvilan kaupunginhallituksen puheenjohtajan Ari Ruohon (sd) sekä valtuuston puheenjohtajan Sirkka Saaren (kok) osallistumista neuvotteluihin, joiden tavoitteena on ollut kuntaliitoksen synnyttäminen vuoden 2010 alussa.

Jokisen mukaan Ulvilan ainoa mahdollinen suunta on Pori ja yhteiset palvelut sen kanssa. Ulvila kuuluu Porin talousalueeseen.

Aiemmat päätökset sitovat

Seppo Virtanen korostaa, että Ulvilan kaupungilla on selkeät päätökset, joiden mukaisesti pitäisi toimia.

- Kaupunginvaltuuston jo aiemmin hyväksymä strategia on, että Ulvila pysyy itsenäisenä vuoteen 2012 saakka. Lisäksi maaliskuussa päätimme, että Ulvila neuvottelee Porin ja sen naapurikuntien kanssa yhteisistä sosiaali-- ja terveydenhuollon palveluista. Näitä päätöksiä sosialidemokraatit tulevat tässä vaiheessa kunnioittamaan, Virtanen sanoo.

Molempien demaripomojen mielestä Ulvila pelaisi vaarallisesti kaksilla korteilla, jos se jatkaisi neuvotteluja jokilaakson kuntaliitoksesta samaan aikaan kun neuvottelut yhteisestä perusturvasta Porin kanssa ovat jo pitkällä.

- Siinä pelissä Ulvilan käteen voi jäädä Musta-Pekka, he sanovat.

Ruohon asema horjuu

Ulvilan sosialidemokraattisen kunnallisjärjestön edustajisto pitää kevätkokouksensa ensi sunnuntaina, ja Virtasen ja Jokisen mukaan tämä asia tulee kokouksessa esille.

- Kunnallisjärjestön ainoa mahdollinen päätös tulee olemaan, että sosialidemokraatit irtisanoutuvat jokilaakson kuntaliitoshankkeesta, he ennakoivat.

Liitosneuvottelut tulivat sosialidemokraattisen kunnallisjärjestön johdolle täytenä yllätyksenä, ja kunnallistoimikunta kuuli asiasta Ari Ruohoa jo viime viikolla. Edustajiston kokouksesta on odotettavissa kiihkeä, sillä Ulvilan demariyhdistyksissä hanke on herättänyt närää.

Noin sadan jäsenen Vanhankylän Sosialidemokraatit on jo tehnyt yksimielisesti esityksen, jonka mukaan Ulvila ei ole olisi mukana tässä vaiheessa neljän kunnan liitoksessa.

Parhaillaan lomamatkalla ulkomailla olevalle kaupunginhallituksen puheenjohtajalle lienee edessä ripitys demarien kunnallispolitiikkaa johtavan kunnallisjärjestön kokouksessa.

- Kunnallisjärjestö ei ole valtuuttanut Ruohoa liitosneuvotteluihin, Virtanen huomauttaa.

Jukka Vilponiemi

3.4.2008 08:55

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva