Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Ässien A-nuorten kausi päättyi komeasti SM-hopeamitaleihin

Porin Ässien A-nuorten upea taistelu ikäluokan SM-liigan Suomen mestaruudesta sai hopeisen soinnin, sillä viidettä finaaliottelua isännöinyt Kuopion KalPa voitti ratkaisupelin kotonaan maalein 4-1.

 

Ässien SM-hopeaa ei missään nimessä voi sanoa hävityksi mitaliksi, vaan suoranaiseksi yllätysmitaliksi, joka tuli upean taistelun jälkeen nousulla runkosarjan kuudennelta sijalta finaaliin selkeää ennakkosuosikki KalPaa vastaa. Mestaruus ei Kuopioon helpolla tullut.
Ennakkoon oli tiedossa, että KalPan pitäisi olla selkeästi parempi myös finaaleissa, sillä sen kausi oli erittäin hyvä. Täyden työn kuopiolaiset mestaruutensa eteen joutuivat tekemään, vaikka johti finaalisarjaa jo kahdella voitolla. Mutta Ässät ei antanut missään vaiheessa periksi, vaan nousi täyteen finaalisarjaan.
Valmentajat Karri Kivi ja Mikael Kotkaniemi ovat tehneet loistavaa työtä kauden aikana ja pystyivät rakentamaan yksilöistä joukkueen. Porin Kärppien kaukalopallojoukkueessa torjunut Joni Meskanen huolehti maalivahtien valmennuksesta.
Ässien A-nuoret olivat erittäin lähellä tehdä liki mahdottomasta mahdollisen, mutta kiteytettynä voidaan sanoa, että mestaruuden voitti kauden paras tämän ikäluokan joukkue. Jopa hopeat tässä ikäluokassa ovat niin harvinaista herkkua, että yllätys on suuri!
Ässien miesten SM-liigassakin pelannut Jesse Jyrkkiö nousi koko pudotuspelien parhaaksi pistemieheksi saldolla 4+13. Saavutus on huikea kun kyseessä on puolustaja. Tommi Huhtalan saldo oli 8+7 ja Sakari Salminen teki tehot 5+10. Muutenkin pudotuspelien tehopörssissä Ässät oli hyvin esillä.
- Täytyy antaa kiitosta myös niille valmentajille, jotka ovat toimineet aikaisemmin 1987-89 syntyneiden pelaajien parissa. Pohjatyö on tehty hyvin, kiitteli Karri Kivi.
Ensi kaudella nuorten joukkueessa saa peluuttaa kolmea 1985–87 syntynyttä pelaajaa. Uudistus antaa mahdollisuuden kasvaa liigapelaajaksi, koska kaikkien kehityskäyrä ei ole samantapainen.

Ässien hopeamitalistit
Ässien hopeamitalijoukkue toimi kauden aikana seuraavalla ryhmityksellä.
Maalivahdit: Tomi Jylhä, Jussi Rynnäs, Juha Järvenpää, Jani Wilhola.
Puolustajat: Eetu Heikkinen, Taneli Ahlfors, Jesse Jyrkkiö, Ossi Mänki, Jukka-Pekka Neuvo, Miro Rahkola, Lari Salo, Niklas Stenroos, Tommi Taimo, Iiro Vehmainen, Kim Virtanen (C).
Hyökkääjät: Miikka Aaltonen, Erik Haula, Mika Halava, Tommi Huhtala, Tuomas Huhtanen, Joonas Kemppainen, Jesse Laaksonen, Antti Mäkilä, Mika Niemi, Samuli Niskanen, Erkka Oinonen, Niko Palonen, Jussi Peltomaa, Mikko Peltomäki, Niko Rajakallio, Sakari Salminen, Severi Sillanpää, Ville Sjögren ja Antti Uusitalo.
Valmentajat: Karri Kivi, Mikael Kotkaniemi, Joni Meskanen (maalivahdit).
Huoltajat: Kari Ågren ja Harri Palonen. Joukkueenjohtaja: Mikko-Tapio Mattila. Lääkäri: Janne Suominen.
Jarmo Liuhala

1.4.2008 11:33

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva