Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

FBT Pori nousi salibandyliigaan

FBT Pori nousi liigaan voitoin 3-2.

 

FBT Pori lähti Ouluun viidenteen ja ratkaisevaan liigakarsintaotteluun murtamaan kotikentän taikaa, joka oli ottelusarjassa tähän asti pysynyt murtumattomana.
Ottelun ensimmäinen erä alkoi OLS:n hallinnassa. FBT hermoili eikä pallokaan oikein pysynyt lavassa. Oululaiset onnistuivat maalinedushässäkän jälkitilanteesta iskemään johtolukemat ajassa 5.25. Erän puolivälin jälkeen ote alkoi pikku hiljaa siirtyä FBT:lle ja samalla tapahtumat kentällä tasoittuivat. Tasoitusmaalin iski Hannu Katila ajassa 15.05. Loistavan syötön maaliin antoi Janne Kujansuu. Kun vielä Villet Salonen ja Vahtera onnistuivat yhteistyössä värkkäämään maalin, lähdettiin tauolle porilaisjohdossa numeroin 1 - 2.
Toinen erä oli FBT:n. Tosin OLS:kin hallitsi palloa ja varsinkin vastahyökkäykset olivat erittäin vaarallisia. Maalivahtien torjunnat näyttivät lukemia: Mäki 3, Tomi Bergendahl (FBT) 11. Oululaisten ajoittainen hallinta oli kuitenkin vain näennäistä. Ehdottomasti vaarallisimmat maalintekopaikat syntyivät porilaisille. FBT siirtyi kahden maalin johtoon, kun Joni Rokosa purjehti laidasta läpi, pisti unelmasyötön, jonka Juha Tikka sivalsi sisään. Erän jälkipuoliskolla OLS onnistui kaventamaan lukemiksi 2 - 3. FBT:n kuittaus tuli kuitenkin vain 21 sekuntia myöhemmin. Riku Prokki heitti pitkän syötön Rokosalle, joka puolestaan tarjoili Tikalle ja lukemissa 2- 4 tauolle.
Kolmanteen erään OLS tuli, kuten odottaa saattoi, kovaa. FBT:n peli alkoi hieman passivoitua. Pari hieman epäselvistä tilanteista tuomittua vaparia saattelivat OLS:n jo tasalukemiin ja vieläpä 5 - 4 johtoon. Porilaisjoukkueelta ei kuitenkaan usko omaan tekemiseen loppunut. Ylivoimalla Hannu Katila Teijo Vienolan syötöstä tasoitti pelin. Pitkään ei kuitenkaan tilanteesta saatu nauttia, kun OLS meni jälleen maalin johtoon. Vieläkään ei usko FBT:n leirissä loppunut. Mainion ottelun pelannut maalivahti Bergendahl tuli penkille, ja kuuden miehen erikoiskenttä kentälle jauhamaan. Tulosta syntyi vain 43 sekuntia ennen loppusummeria, kun Juha Tikka Ville Vahteran syötöstä iski tasoituksen. Lukemista 6 – 6 lähdettiin jatkoajalle.
Jatkoaika ei kauan vanhentunut. Aloitusvoitto FBT:lle. Nopeat syötöt omalla alueella, sekä Jussi Taskisen pitkä syöttö maalille. Maalilla palloa sisään olivat hakkaamassa sekä Ville Vahtera että Ville Salonen. Salonen sen lopulta sisään iski. Juhlat alkoivat.

Pitkä tie on kuljettu
FBT Pori on ollut tähän mennessä kolmen kauden mittainen projekti, jolla on pyritty nostamaan porilaista salibandya sille kuuluvalle paikalle - maan korkeimmalle sarjatasolle. Kuluneen kauden toiminnalle luonteenomaista on ollut vahvan sitoutumisen aikaansaaminen koko joukkueeseen. Kauteen on mahtunut myös laskusuhdanteita, mutta omaan tekemiseen on jaksettu uskoa. Vähiten tuota uskoa ei ole ollut valmentaja Sami Väreellä. Pelaajien kypsymistä osoittaa uskomaton venyminen kevään ratkaisuotteluissa.
Ilahduttavaa on ollut myös se, että vastuu tekemisestä ja tuloksesta kentällä on jakautunut varsin tasaisesti koko joukkueelle.
FBT Porin nimellä pelaavan joukkueen historia on nimeä pidempi. Jatkumo ulottuu Porin Salibandykarhujen (ja sen edeltäjän), nykyisen FBT Karhujen myötä vuoteen 1992. Juha-Petri Kujansuun historiallinen, ja yhä voimallisesti jatkuva, toiminta salibandyn kehittämiseksi on luonut vahvan perustan menestykselle.
Uskomattoman tärkeä voimavara on ollut, ja tulee olemaan, vahva juniorityö, jonka tuotteita suuri osa nykyisin pelaavasta FBT Porin edustusjoukkueestakin on.
Liiganousijat
Maalivahdit: Tomi Bergendahl, Tomi Collander.
Puolustajat: Ville Mattila, Tonyt Leppijoki, Kristo Kangas, Juuso Aho, Jussi Taskinen, Tatu Ruohonen, Petri Rintala, Jani Vettenranta ja Teijo Vienola.
Hyökkääjät: Juha Tikka, Ville Vahtera, Hannu Katila, Kari Rimpelä, Riku Prokki, Janne Kujansuu, Matti Vapaniemi, Teemu Helin, Joni Rokosa, Markus Maijala ja Ville Salonen.
Valmentaja: Sami Väre, Jari Vahtera (katsomovalmentaja).
Huoltajat: Arto Heino ja Timo Hjelman. Joukkueenjohtaja: Tomi Mäkinen.
Jarmo Liuhala

1.4.2008 11:29

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva