Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Satakuntaliitto: Selkämeren kansallispuisto teemavuoden aikana

Satakuntaliitto jätti maanantaina Porissa vierailleelle ympäristöministeri Kimmo Tiilikaisellle esityksen, että Selkämeren kansallispuiston perustamista koskeva laki saadaan vahvistettua Selkämeren teemavuoden aikana, kenties jopa silloin, kun Satakunta esittäytyy Helsingin Senaatintorilla 4.-6.6.2009.

 

Selkämeren kansallispuistoehdotus täydentää Satakuntaliiton mielestä erinomaisesti Suomen kansallispuistoverkostoa Pohjanlahdella. Kansallispuiston perustaminen on yksi keino nostaa Satakunnan rannikon sekä Selkämeren arvostusta ja näkyvyyttä niin omassa maakunnassa kuin valtakunnankin tasolla.
Satakunnassa vietetään tänä ja osin myös ensi vuonna Selkämeri kesästä kesään 2008-2009 -teemavuotta. Teemavuosi käynnistyy kesäkuun alussa maailman ympäristöpäivänä Satakunnan rannikkokunnissa. Se tuo julkiseen tietoisuuteen ja keskusteluun Selkämeren ihmiseen, ympäristöön ja tulevaisuuteen liittyviä teemoja ja esittelee alueen rannikko- ja merialuetta paikallisesti, alueellisesti ja Itämeren tasolla. Teemavuoden suojelijaksi on lupautunut ympäristöministeri Paula Lehtomäki.
Satakunnan kesän 2008 valtakunnallisista tapahtumista Selkämeriteemaan kytkeytyy mm. Selkämeren rannalla toteutettavat Reposaaren loma-asuntomessut. Selkämeriteemaan ja merenkulun historiaan liittyvä mielenkiintoinen yksityiskohta on, että Suomen arvokkaimmat paarlastialueet sijaitsevat juuri Reposaaressa.
Purjelaivakaudella Reposaareen kulkeutui runsaasti vierasta maata laivojen painolastimaiden mukana ja osa saaren asuinkortteleistakin on rakennettu tälle paarlastimaalle. Paarlasti-näyttely on avoinna messualueen kupeessa loma-asuntomessujen aikaan.
Satakuntaliitto korostaa, että Itämeren tilan heikkeneminen asettaa merkittävän haasteen meritutkimukselle. Satakunnan näkökulmasta Selkämeren hyvän tilan ylläpitäminen myös tulevaisuudessa on aihealue, johon tulee kaikilla rintamilla paneutua laajaa yhteistyötä tehden, ja johon toivotaan myös valtiovallan panostusta.
Satakunnan maakuntaohjelman toteuttamissuunnitelmassa 2008-2009 esitetään, että meritutkimuksen korkea taso Lounais-Suomessa ja sen edelleen kehittäminen tulee ottaa huomioon valtionhallinnon alueellistamispäätöksiä valmisteltaessa, erityisesti järjestettäessä uudelleen Merentutkimuslaitoksen ja Suomen ympäristökeskuksen toimintoja ja työnjakoa.

1.4.2008 10:33

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva