Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Porin visuaalinen keskus Teljätaloon?

Porin Visuaalisesta keskuksesta on valmistumassa suunnitelmaraportti ja kaupunginhallitukselle jätettävä päätösesitys. Keskuksen paikaksi esitetään linja-autoaseman tuntumassa sijaitsevaa Teljätaloa. Toteutuessaan Visuaalinen keskus kokoaa laajasti Porin kulttuuripalveluja saman katon alle. Esimerkkiä hankkeelle on haettu suomalaisista ja ulkomaalaisista kulttuurikeskuksista.

 

Porin Visuaalisen keskuksen suunnitelmaraportti valmistuu Satakuntaliiton ja Porin kaupungin rahoittamana. Jos keskus toteutuu, se mahdollistaa uudenlaisen yhteistyön luovien alojen yrittäjien, yhdistyspohjalta toimivien taiteilijaseurojen ja kunnallisia kulttuuripalveluita tuottavien toimijoiden välillä.
Keskus toimisi satakuntalaisen visuaalisen kulttuurin näyteikkunana, joka keräisi yhteen muun muassa kuvataidetta, lastenkulttuuria, elokuvaa ja valokuvaa.
Raportissa ehdotetaan, että keskukseen sijoittuisivat muun muassa Porin lastenkulttuurikeskus - Satakunnan lastenkulttuuriverkosto, Porin lasten ja nuorten kuvataidekoulu, Satakunnan Elävän Kuvan Keskus, Porin Taiteilijaseura ry, taiteilijaseura NYTE ry, T.E.H.D.A.S ry ja Porin Taidegraafikot ry sekä useita luovien alojen yrittäjiä. Tämän lisäksi keskus avautuisi tiloineen myös ulkopuolisille yrityksille ja tapahtumanjärjestäjille.
Keskukseen on suunniteltu yleisölle avoimia tapahtumatiloja, kuten taiteilijakahvila, galleriakeskittymä, elokuvasali, auditorio, kokoustiloja sekä vuokrattavaa, muuttuvaa tilaa. Lisäksi olisi toimitiloja luovien alojen yrittäjille, ateljeetiloja kuvataiteilijoille, verstastiloja, taidelainaamoa sekä kansainvälistä taiteilijaresidenssitoimintaa.
Suunnitelmaraportin mukaan Teljätalo olisi sopiva paikka kulttuurikeskukselle muun muassa siksi, että Riihikedon alueelle ollaan parhaillaan tekemässä uutta kaavaa ja parin vuoden sisällä valmistuva uusi uimahallikin tukisi keskuksen toimintoja.
Visuaalisen keskuksen tavoitteena on nostaa maakunnan pääkaupungin Porin profiilia monipuolisena kulttuurikeskittymänä. Keskus muodostaisi uuden vetovoimaisen kulttuurimatkailukohteen, joka heijastaisi myönteisiä vaikutuksia koko Satakuntaan.

31.3.2008 18:23

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva