Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Aprillii…enstiks huhtikuus

Kuva: Aprillii…enstiks huhtikuus

Ei iha viäl, mut koht tulevan tiistain saaraa taas aprillat kampraatei. Ans ol millai mul käy sit murrepiiriläiste kans, ko ne ny ossaa ol hiuka varuillas lujettuus tämä. Voi käyr vaik sillai toisippäi et mää jouru kiikkii popula kans.

Aprillii, aprillii syä seittämä sualast sillii… pruukattii enne sannoo aprillates. Aprillii o nii mont sorttii ko meit aprillaajiiki. Se tarttis ain pyssyy hyvä mau rajois eikä kettää sais loukat millää lail.

Niist aprillauksist ko mää kunnol muista, o paras ollu se yhre porilaise aviisi kekkaama aprillipila ko etuplari oli sama ko erellisen päivänäkki. Koko väki meilläki luuli estiks lukevas eilist aviisii ja rupes hakkee uut koval tohinal. Siin jo tuli iha sankkinaaki, et mis ny sit tämäaamune lehti o? Jälkeeppäi kuuli mones huushollis ollee liki samallaist kohnaamist lehre suhtee aprilliaamun.

Pääsiäisen ko tos noitte vanhuste kans praattailtii yht ja toist kysyi niilt aprillimuistoi. Tuffa muisti koht semmose tyäaikase keppose. Joku tuli karate hakkee tuntikirjurii mekanis siäl puimuriplaanil, et muka portil vartoo joku se flika kotipaikkane tuttu asjas kans.

Flikka säntäs samatiä träffäämää tuttuus sin portil ja oli siin faarttil mennes kerriinny funteeraa vaik mitä sattuneeks. No ei siäl portil kettää ollu ja se oli karannu viäl toiselki portil. Aprillii se oli koko iisutus ja kyl oli tuntikirjuriflikka ollu kiukkune ja kavva.

Mummu ei muistanu mittää ommii kommelluksii, mut muisteltii sit siin kumminki stää Aarno Perho vanhaa aprillijuttuu Toijoe kansakoulust. Mummu ko kumminki oli ollu samas koulus yhtaikaa ko Aarnoki aikanas. Poikanuijat oli sillo tällänny luaka klassii märrääst rullalankast semmose viunalee ninko klasi olis ollu porreel ja sillai sit aprillas opettaja Manteret. Mantere joka muksui miälest oli ankara mut silti kiva opettaja oli menny oikee sormellas koittaa sitä klasi kulmast kulmaa ulettuvvaa poret ja sillo se aprillipila oliki tullu ilmi, ko se lanka jäi opettaja sormee. Se pila ei oikee ollu mialuine, mut mukulat oli kumminki tytyväisii onnistumissees.

Mul o muistis oma höynähtämiseni sillo pikkusen flikkan ko minnuu aprillattii. Kummisetä lähetti mu hakkee enolt semmost uut fiinii hautomamasinaa. Sil piti saar iha piänes ajas munist tullee sulosii piänii pääsiäistipui. Totkai mää semmosest innostui koht ja lähri potkukelkal hakkee stää. Soli kuulemma sevverra painava et kelkka oli tarpee. No eno ei tiänny asjast mittää, mut huumorimiähii hänki ja kekkas koht et kattotaas tualt suulist. Ei siält mittää löytyny ja sillo kuuli se rämpsy ensmäise kerra, et aprillii, aprillii syä seittämä sualast sillii ja jua kuravet pääl. Kyl sillo sit vissii harmitti aikalai ko siin potkutelles oli jo kerriinny nauttii miälesäs niist tulevist piänist kanapoikasist.

Taitaa ittekunki muistoist avvet melkosii aprillijuttui, ko kaikkii meit o sääkeristi jossai elämävaihees aprillattu taval taik toisel. Nauru se kuulemma nii pirentää ikkää ja jos ny aprillauksel sattus saamaa hyvät naurut ni muut sit ei tarvitakkaa.

28.3.2008 09:18

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva