Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Jokilaakson kuntien liitosneuvottelut yllättivät kentän

Tällä viikolla julkisuuteen tulleet pienen piirin neuvottelut Harjavallan, Kokemäen, Nakkilan ja Ulvilan kuntaliitoksesta tulivat yllätyksenä paitsi suurelle yleisölle myös useimmille kunnallisille päättäjille. Jatkoneuvotteluissa aiotaan joka tapauksessa edetä nopeasti, sillä 36 000 asukkaan uusi kunta on tarkoitus saada jokilaaksoon jo vuoden 2010 alussa.

 

Neuvotteluja Ulvilan, Nakkilan, Harjavallan ja Kokemäen kuntaliitoksesta on käyty kaikessa hiljaisuudessa kuntien ylimmän luottamushenkilöjohdon kesken. Viimeisin neuvottelu asiasta käytiin 17. maaliskuuta Nakkilan Villilässä, ja silloin paikalla olivat hallitusten ja valtuustojen puheenjohtajat kustakin neljästä kunnasta. Tuossa neuvottelussa otettiin Uuden Ajan saamien tietojen mukaan tavoitteeksi se, että vajaan 36 000 asukkaan kuntaliitos toteutettaisiin vuoden 2010 alusta lukien.

Neuvotteluja on käyty hyvin matalalla profiililla, ja neuvottelijat ovat kertoneet neuvotteluista kunnissaan vasta tällä viikolla. Esimerkiksi Ulvilassa virallista tietoa oli annettu muille johtaville poliitikoille vasta tiistaina ja keskiviikkona.

”Ei Poria vastaan”

Neuvottelujen yhdeksi aloitteentekijäksi mainittu Kokemäen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Harri Kivenmaa (sd) myöntää, että neuvottelut on haluttu pitää tässä vaiheessa kuntien johtavien poliitikkojen käsissä, koska tällaiset linjaukset kuuluvat poliitikoille.
- Neuvotteluja on käyty kuitenkin vakavasti ja varsin laajalla pohjalla, koska niissä ovat olleet valtuustojen ja hallitusten puheenjohtajistot. Vastaavanlaisia neuvotteluja on aiemmin käyty kymmeniä, ellei satoja. Toivottavasti nämä tuottavat tulosta.
Kivenmaa kiisti sen, että kyseessä olisi Poria vastaan suunnattu toimi.

- Pori-vastaisuudessa tässä ei ole kysymys lainkaan. Sen sijaan pyrkimyksenä on saada Satakuntaan useita vahvoja kuntia, Kivenmaa kuittasi.

”Ruoho joutunee
lujille Ulvilassa”

Kaikkein herkin tilanne on Ulvilassa, jossa kaupunki käy parhaillaan virallisia neuvotteluja Porin kaupungin kanssa sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistyöstä, ja Ulvilan sosiaali- ja terveysjohtaja Sanna-Tuulia Lehtomäki työskentelee osaksi Porissa valmistelemassa asiaa.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Ari Ruoho (sd) ja valtuuston puheenjohtaja Sirkka Saari (kok) ovatkin joutuneet selvittelemään julkisuuteen tulleita neuvotteluja nyt omilleen.

Ari Ruoho joutui tekemään neuvotteluista selkoa keskiviikkona Ulvilan sosialidemokraattiselle kunnallistoimikunnalle, joka ei puheenjohtajan Seppo Virtasen mukaan ottanut asiaan nyt minkäänlaista kantaa. Hänen mukaansa asia tulee esille laajemmin vasta kunnallisjärjestön edustajiston kokouksessa runsaan viikon kuluttua. Ruohon odotetaan joutuvan tuossa kokouksessa lujille.
Ari Ruoho on julkisuudessa ollut kuitenkin erittäin vaitelias. Hänelle esitettyihin kysymyksiin ainoa vastaus oli eilen tylysti ”En kommentoi”.

Jukka Vilponiemi

28.3.2008 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva