Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Rauman teknologiatalo siirtymässä toteutusvaiheeseen

Raumalle, Kaivopuiston teknologiakylän kylkeen suunniteltu ”teknologiatalo” on viimein toteutumassa. Keskiviikkona julkistettiin suunnittelukilpailun tulokset ja syksyllä 2009 pitäisi ensimmäisten käyttäjien päästä kantamaan kalusteet sisään.

 

Rauman kaupunki järjesti Kaivopuiston yritysalueelle toimistorakennuksen suunnittelukilpailun siten, että se pitää sisällään myös rahoituksen ja toteutuksen. Voittaneen ehdotuksen ”Tähti” laati rakennusliike Hartela Oy, turkulaisen Arkkitehtihuone Artto Palo Rossi Tikka Oy:n kanssa.

Apulaiskaupunginjohtaja Tomi Suvanto korosti tarkoituksena olevan saada enemmän kuin toimistotalo. Talon pitää olla alueen veturi.

Kilpailun ratkettua Hartela pääsee aloittamaan neuvottelut taloon siirtymisestä esisopimuksen tehneitten kanssa lopulliset tilasuunnitelmat. Tarjouskierroksen aikana 14 yritystä on osoittanut kiinnostuksen tiloista. Yhteensä näillä on tarve saada työtilat 350 henkilölle, mutta tilaratkaisussa lähdetään siitä, että rakennukseen saadaan tilat 20 yritykselle.

Rauman Seudun Kehitys Oy:n toimitusjohtaja Asko Aro-Heinilä korostikin, että talossa pitää olla tässä vaiheessa tilaa vielä uusillekin yrittäjille, vaikkakin suunnitelma pitää sisällään pisimmän toimistosakaran jatkomahdollisuuden.

Rakennus on suunniteltu viuhkamaiseksi, neli siipiseksi-, pääosin kaksikerroksiseksi rakennukseksi, jonka sisäänkäynti tapahtuu yhteisen keskusaulan kautta. Keskusaulaan tulee talon yhteisiä palveluja, kuten info, ravintola ja keittiötilat.
Aro-Heinilä korostaa tarkoituksena olevan muodostaa talosta eräänlainen hautomo, jossa isompien yrityksen joukossa toimisi niin sanottuja kasvuyrityksiä.

Talo on osa Kaivopuiston teknologiakyläsuunnitelmaa, mutta toteuttamaan se päästään vasta nyt. Hanketta ovat viivästyttäneet maanhankinnan lisäksi kaavoitus ja vanhan teollisuusalueen maapohjan puhdistaminen.

Rakennussuunnittelusta vastannut Aaro Artto kertoi rakennuksen suunnittelemisen olleen siinä mielessä haastavaa, että saastuneen maan takia alaspäin ei voinut paljoa mennä ja räystäskorkeuskin oli ennalta määrätty.

- Vaikeuksia oli saada vaaditut tilat sovitettua tontille niin, että tontille saadaan myös tarvittavat pysäköintitilat, kertoi Artto.
Hän kertoi kilpailutyön olevan kuitenkin harvinaisen pitkälle suunnitellun. Hän arvioi noin neljännesosan koko suunnittelusta olevan valmiina.

 Jouko Veijonaho

27.3.2008 09:20

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva