Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Rauno Saari ei halua väkivaltaa maakuntajaon muuttamiseen

Länsi-Suomen läänin maaherra Rauno Saari vastustaa sitä, että tekeillä olevan aluehallintouudistuksen yhteydessä ryhdytään väkivaltaisesti muuttamaan nykyistä maakuntajakoa. Hän uskookin, että nykyinen maakuntajako säilyy vielä pitkään.

 

Nykyisen hallituksen hallitusohjelmassa todetaan, että maakuntajakoa uudistetaan tällä vaalikaudella, mutta maaherra Saari uskoo, ettei siihen kyetä ainakaan siinä aikataulussa mm. maakuntien suuren vastustuksen takia.

- Länsi-Suomen läänin alueella kaikissa maakunnissa halutaan säilyttää nykyinen jako, mikä osoittaa jaon toimivuutta. Poliittikkojen ei pidä hoppuilla ja ryhtyä väkivaltaisesti muuttamaan maakuntien rajoja, hän sanoo.

Saaren mukaan maakuntien roolina ei ole toimia vain elinkeinopoliittisena aluejakona, vaan maakunnilla on myös kulttuurista ja identiteettistä merkitystä.

Rauno Saari kummastelee hallinto- ja kuntaministeri Mari Kiviniemen (kesk) ajoitusta, kun hän tällä viikolla ilmoitti Ylen ruotsinkielisten uutisten haastattelussa olevansa valmis lakkauttamaan läänit vuonna 2010.

Maaherran mukaan ministerin ajoitus on sikäli outo, että vasta ensi viikolla valtion aluehallinnon uudistusta selvittävä työryhmä saa valmiiksi raporttinsa.

- Kyse ei ole vain läänien lakkauttamisesta vaan koko valtion aluehallinnon uudistamisesta. Jonkun on tehtävä jatkossa myös ne tehtävät, joita lääneille kuuluu nyt, Saari huomauttaa.

Julkisuudessa on arvioitu, että uuteen aluehallintoon kuuluvat mm. työvoima- ja elinkeinopiirin ja tiepiirin kaltaiset yksiköt. Ne muistuttaisivat aluejaoltaan sitä lääninjakoa, joka oli voimassa vuoteen 1997 saakka. Siihen asti jakaantui 12:een lääniin, kun läänejä on nyt viisi.

Ahvenanmaata lukuun ottamatta nykyisten läänien maaherrojen virkakausi päättyy tämän vuoden lopussa. Todennäköisenä pidetään, että maaherrojen toimikautta jatketaan siihen asti kunnes uudistus astuu voimaan.

Jukka Vilponiemi

27.3.2008 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva