Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Hiljast viikkoo viärää…

Kuva: Hiljast viikkoo viärää…

Pääsiäine o just täs pia ja hiljast viikkoo viärää. Tähä viikko o iskostunu iha ommii päiväi nimmii ninko palmusunnuntai, malkamaanantai, tikkutiistai, kellokeskiviikko, kiirastorstai, pitkäperjantai ja lankalavvantai. Pauhataa pääsiäisee hiljentymisest täl viikol, mut ain ei silt oikee tunnu ko pikemminki päivastaselt täs aja henkes.

Kahja touhaa ja vähtää monellaiste pääsiäisjuttuje kans. Ei tiäret mimmost lihhaa ostas ja präkkäis pääsiäisruvvaaks. Olisko sittenki parrei hakkee jottai reeras olevaa kallaa torilt et pääsis helpommal? Mist ne viaraat mahtas tykät, eisunka niil vaa kellää ol mittää ihmeriättei? Tarttisko oikee paakat itte vai ostasko vaa puarist jottai hyvvää. Mitä ne pahukse yrtit sillai purkis ninko myrkroonit onkaa joit pruukataa pääsiäisen tällät? Mist se ny sit sääkeristi voi tiätää, et saa marketist niit onnellise kana munnii pääsiäiseks?!p Kelpaak ne vanhat pääsiäiskrumeluurit viäl vai hankittasko iha uusii kukkoi ja kanoi? Meinaak sää pääsiäiskorttei lähettää kampraateilles taik olisko vaa viisaint pan sähköpostii.
Nämä kaikki funteeraukset ole täs viiko sisäl eri tahoilt kuullu. Tämmöst se kuulemma o tyäs olevil nyte. O se sentää onni et o jo eläkkeel ja panksuunis saanu, konnettei taitas kerriit ennää mittää täs kiiruises menos. Ko ihmine tullee vanhaks ei se ennää toimerru sillai ko nuarempan eikä ainaka saa sillai aikaseks ko enne. Eipä silti, ei stää mittää suureellist eres tälläi halluukkaa. Piisaa ko kaikki o hyvi ja elämä kohrallas. No pääsiäine o tätä vuare suurt priamaa ja kevvää vartoomist. Vai onk se tämmöse talve jälkee ninko melkei yllätys, mitä tulema pittää..
Päivä o jo kumminki pirentyny aikalai ja linnut pittää melkost liirumii. Kevväiset nunnut semmosekki jokka omi avu nousee maast o toisi paiko jo kukas. Tyäväjeopisto ja lainasto narsissikki o sinnitelly talve yli ja ny reeras avvaa hehkeet kellos juur pääsiäiseks. Lumikellot o jo kukkinu siäl kavva. Trekosmestari poruka luamukset kaupunkil o tosi fiinei, kyl kelpaa ny porilaiste pasteerail siäl keskustas ja viisat niit viarailleski. Ko ne ny sit osattas jättää rauhaa eikä kukkaa menis niit siält ommaa vaasiis klipsumaa, ninko kuulemma jonnai vuan oli tehty.
Pääsiäisvihreeks o meil kylvetty nii ruahoo ko iha tavallissii livotettui herneikki ja ko ne sit viäl saa jokuse tipu muutama muna ja pajukissaoksa koristeeks ni muut pääsiäispöökäämist ei tarvitakkaa. Pihhaa ny jottai piänt piristyst voi tul kaikkei iloks ja pääsiäise kunniaks.
Rauhotuttaa porukal huilaa ja nauttii mist ittekuki ja familja pruukaa tykät tämmöses kevväises juhlas.
Tämä sepustukse nimes oli hiljasest viikost puhe ja se ninko pannee väje funteeraa luulisi pääsiäise oikeet sanomaa tämä päivä ihmisil. Suuri näytelmä taik prokrammi Risti Tiäl pitkäperjantain Poris avvaa vissii niittenki silmät ja korvat , jokka ei enne ol moist miättiny.
Onnellist pääsiäist kaikil!

Ulla H. Leino

20.3.2008 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva