Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Porin kulttuurihallintoa ollaan kokoamassa yksiin puihin

Porin kaupunki käynnistää valmistelun kulttuurihallintonsa kokoamiseksi nykyistä tiiviimmäksi kokonaisuudeksi. Kaupungin organisaatiotoimikunta on päättänyt aloittaa työn, jonka lopputuloksena saattaa olla mm. kirjastotoimen sekä nuorisotyön liittäminen kulttuurilautakunnan alaisuuteen.

 

Hankkeessa aiotaan edetä ripeästi, sillä jos ja kun uuteen organisaatioon päädytään, se tulisi voimaan jo ensi vuoden alussa. Valmistelua varten on päätetty asettaa laaja, koko kulttuurihallintoa edustava työryhmä, jonka puheenjohtajaksi on määrätty kaupungin suunnittelupäällikkö Tomi Lähteenmäki.
Työryhmän toimeksiantona on selvittää mm. se, miten kirjaston, Palmgren-konservatorion, musiikkiopiston, työväenopiston, taideopetuksen ja nuorisoasioiden hoito jatkossa organisoidaan.
Hanketta virkamiehenä johtavan  apulaiskaupunginjohtaja Aulis Laaksosen mukaan toimeksianto tarkoittaa käytännössä sitä, tulisiko kirjasto, työväenopisto, konservatorio ja taideopetus siirtää kulttuurilautakunnan alaisuuteen.
Kirjastotoimi on nykyisin Porissa kirjastolautakunnan alaisena, mikä alkaa olla suurissa kaupungissa jo harvinaisuus. Se kuuluu yleensä joko kulttuuri- tai sivistystoimeen. Nuorisotyö kuuluu vapaa-aikalautakunnalle, ja Porissa pohditaan nyt sitä voitaisiinko nuorisotyö siirtää kulttuuriin, jolloin liikuntatoimi saisi oman lautakunnan.  Aulis Laaksosen mielipide on, että sekä kirjasto että nuorisotyö tulisi siirtää kulttuuritoimeen, jolloin niiden pianoarvo entisestään kasvaisi.
Palmgren-konservatoriolla on johtokuntansa, ja työväenopisto kuuluu opetustoimeen kuten myös taideopetus.
Organisaatiotoimikunnan puheenjohtajan Mikko Elon (sd) mukaan toimikunta on ollut muutostarpeiden lähtökohdista yksimielinen kuten esimerkiksi kirjaston ja nuorisotyön liittämisestä kulttuuriin.
- Mutta koska pohdinnassa on ollut konservatorion siirtäminen myös osaksi maakunnallista ammattiopistoa vuoden 2012 tienoilla, lienee tässä vaiheessa järkevintä säilyttää se omana hallintokuntanaan, Elo sanoo.
Kaupungin taidelaitosten asema säilynee nykyisellään. Näin myös Porin teatteri olisi jatkossakin itsenäinen hallintokunta.
Hallintouudistukseen liittyy myös johtaja. Nykyinen kulttuuritoimenjohtaja Birgit P. Jaakola on jo saavuttanut eläkeiän. Hän ei ole ilmoittanut koska aikoo jäädä eläkkeelle, mutta Aulis Laaksosen mukaan Jaakola tietää uudistusta valmisteltavan niin, että myös johtajan toimenkuvaa saatetaan hänen seuraajaansa silmällä pitäen muuttaa.
Jukka Vilponiemi

 

20.3.2008 09:12

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva