Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Anna-Liisa Salomäestä sd-naispiirin uusi puheenjohtaja

Kuva: Anna-Liisa Salomäestä sd-naispiirin uusi puheenjohtaja

Naiset haluavat naisen puheenjohtajaksi ja jatkossa jäsenäänestyksen puheenjohtajistosta.

Kuva: Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Anna-Liisa Salomäki Ulvilasta.

Satakunnan Sos.dem. Naispiirin puheenjohtaja vaihtuu. Varsinaisessa piirikokouksessa Ulvilassa sunnuntaina Sinikka Järvinen-Leino Raumalta jätti vapaaehtoisesti paikkansa, mutta valittiin edelleen hallituksen jäseneksi, ja uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Anna-Liisa Salomäki Ulvilasta.
Varapuheenjohtajaksi valittiin Sirkka Mantere Raumalta. Varapuheenjohtajuudesta äänestettiin Eeva Puustjärven ja Mantereen kesken.
Hallituksen muut jäsenet ovat Tuija Kiviniemi ja Eeva Puustjärvi Eurasta, Sonja Myllykoski, Marjatta Lehtimäki ja Raili Langén Porista, Meeri Lehtonen ja Raija Kautonen Harjavallasta, Sinikka Järvinen-Leino ja Sirkku Lahtia Raumalta ja Irma Rosenberg Ulvilasta.
Varajäseniksi valittiin Sisko Peltomäki ja Ulpu Järvinen Porista ja Tellervo Toivola Eurasta.

Kokenut ja pätevä nainen johtoon
Ennen kesäkuun puoluekokousta on Sosialidemokraattisten Naisten liittokokous 17.–18. toukokuuta Helsingissä. Sinne lähtevät Satakunnasta Sirkku Lahtia, Sinikka Järvinen-Leino, Anna-Liisa Salomäki, Inkeri Jokinen, Ilona Salomaa, Pirjo Harju, Maria Vainionpää, Raija Kautonen, Meeri Lehtinen, Sirkka Mantere,Tuija Kiviniemi, Eeva Puustjärvi, Tellervo Toivola, Sonja Myllykoski ja Anni Kulmala.
Piirikokous jätti julkilausuman, jossa esitetään, että kesän puoluekokouksessa SDP:n puheenjohtajan vetovastuu pitää vaihtua kokeneelle ja pätevälle naiselle.
– Satakunnan sos.dem. naispiirin kevätkokous toteaa Tarja Filatovin, Mia-Petra Kumpula-Natrin, Pia Viitasen sekä Jutta Urpilaisen aatteellisesti vahvoiksi ja idearikkaiksi naisiksi.
Samoin piirikokous vaatii, raumalaisen Kaarina Nurmen esityksestä, että jatkossa – ensi kesän puoluekokouksen jälkeen – SDP:n puheenjohtajisto on valittava jäsenäänestyksellä.

Kasitiestä kova vääntö
Poliittisen tilannekatsauksen esitti kansanedustaja Krista Kiuru Porista. Hän luetteli kevään koitoksia ja arveli, että liikennepoliittinen selonteko huhtikuun alussa on yksi sellainen ja siinä käydään taistelu tierahoista valtatie 8:lle. Satakunnassa halutaan, että kasitie sijoitetaan ensimmäiseen koriin eli ykkösluokkaan rahoja jaettaessa.
Kun samoista määrärahoista taistelee kuitenkin koko läntinen Suomi, tulossa on vaikea vääntö. Kiurun mukaan nyt mitataan hallituspuolueiden satakuntalaisten kansanedustajien vaikutusvalta.
 Kiuru otti esille myös sosiaalisen eriarvoisuuden kasvun. Kuuden prosentin tulokehitys ei koske kaikkia, varsinkin kun kolmen prosentin inflaatio syö tuloja toisesta päästä. Kiurun mielestä pitäisikin puhua ostovoiman kehityksestä. Hänen mielestään hallitus harjoittaa eriarvoistavaa politiikkaa muun muassa  vanhus- ja hoivapolitiikassa ja sosiaaliturvauudistuksessa.
– Hienoja kirjauksia, mutta yhtään rahaa ei ole tulossa.
Kiurun tuomion sai myös yliopistorahojen jako. Teknisen korkeakoulun, kauppakorkean ja taideteollisen korkeakoulun muodostama innovaatioyliopisto on vain 10 prosenttia yliopistokentästä, mutta saa puolet eli 100 miljoonaa euroa hallituksen 200 miljoonan euron potista. Loput 90 prosenttia yliopistomaailmasta saa tyytyä toiseen 100 miljoonaan.
Kanerva-kohusta ja vastaavista Kiuru sanoi, että eduskunnasta on tehty kusitolppa, johon kaikki käyvät pissimässä. Lehdet eivät ole kiinnostuneet tärkeistä asioista, ja osa kansanedustajistakin lähtee mukaan leikkiin.
 Kiuru muistutti, että kansanedustajien valtaenemmistö tekee vakavasti ja ahkerasti työtään.

Junttapolitiikan aika ohi
Kärjekkäimmän puheenvuoron kokouksessa käytti Kaarina Nurmi, ja hänen sanomansa oli suunnattu omille jäsenille. Hän kehotti jokaista katsomaan peiliin.
– Sanoin vuosi sitten, että on aika vaihtaa puheenjohtajaa ja että tarvitaan keskustelua. Nyt toivon että keskustelua jatketaan, mutta keskustelua ei pidä käydä negaatioiden kautta, aina muita haukkumalla.
Nurmen mielestä puoluetta on lähdettävä uudistamaan rohkeasti.
– Meillä on vanhanaikainen, kulunut leima.
Hän muistutti myös, että nyt putoavat syrjään erilaiset ryhmät kuin ennen ja mainitsi esimerkkinä tutkijat ja taiteilijat.
 Nurmi toivoo myös, että puheenjohtaja valitaan tulevaisuudessa jäsenäänestyksellä.
 – Enää ei tarvita junttapolitiikkaa. Jäsenäänestys osoittaisi, että jäseniin luotetaan ja se aktivoisi heitä. Ja nyt on korkea aika saada nainen puheenjohtajaksi.
Heli Kokko

18.3.2008 08:39

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva