Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Sosiaali- ja terveysalan koulutus jatkuu Harjavallassa vastakin

Kuva: Sosiaali- ja terveysalan koulutus jatkuu Harjavallassa vastakin

Harjavalta säilyy sosiaali- ja terveydenhuollon ammatillisen koulutuksen merkittävänä kaupunkina jatkossakin. Sivistystoimenjohtaja Hannele Tähtinen uskoo, että alan opiskelijamäärä säilyy Harjavallassa nykyisellään senkin jälkeen, kun sosiaali- ja terveysalan oppilaitos siirtyy ensi vuoden alussa Kokemäenjokilaakson ammatillisen koulutuksen kuntayhtymän alaisuuteen.

Harjavallan kaupungin tähän asti omistamassa sosiaali- ja terveysalan oppilaitoksessa on 195 koulutuspaikkaa, jotka siirtyvät ensi vuoden alussa osaksi jokilaakson ammatillisen koulutuksen kuntayhtymää. Sama koskee Nakkilan käsi- ja taideteollista oppilaitosta.  Muutoksen hyväksyminen on viimeistä silausta vaille, mutta Hannele Tähtinen pitää sen toteutumista jo varmana.
- Jo ensi syksynä Harjavallassa ryhdytään valmistelemaan vuodenvaihteessa tapahtuvaa muutosta niin, että mm. opetusohjelmia nivotaan suurempaan jokilaakson kokonaisuuteen, hän sanoo.
Tähtinen pitää muutosta hyvänä ja yhtenä etappina kohti yhden maakunnallisen järjestäjän mallia Satakunnan ammatillisessa koulutuksessa. Vaikka ammatillisen koulutuksen yhdistäminen maakunnassa juuri nyt hieman tökkiikin, hän uskoo, että Satakunnassa päädytään vielä yhden järjestäjän malliin vuonna 2013.

Kaupunki omistaa tilat edelleen
Hannele Tähtinen uskoo, että Harjavallan painoarvo koulutuskaupunkina säilyy ja ehkä vahvistuukin osana suurempaa kuntayhtymää. Kaupungin lähtökohtana on, että nykyinen opiskelijamäärä säilyy.
- Olemme saaneet kuntayhtymältä lupauksen siitä, että jokilaakson sosiaali- ja terveysalan ammatillinen koulutus keskitetään Harjavaltaan. Ja kun tiedämme, että sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten kysynnällä ei loppua näy, niin kyllä meillä koulutettavia riittää.
Harjavallan kaupunki aikoo edelleenkin omistaa oppilaitoksen tilat, ja kuntayhtymä tulee niihin vuokralaiseksi.
Kun samassa talossa vielä ensi vuoden loppuun saakka toimiva Satakunnan ammattikorkeakoulun Harjavallan toimipiste lopettaa toimintansa, Harjavallan lukio siirtyy kadun toiselta puolelta SAMK:n 215 opiskelijalta vapautuviin tiloihin.
Lukion nykyiset tilat puolestaan saneerataan kaupungin sosiaalitoimen käyttöön.

SAMK:lle ei enää kaunoja
Harjavallan kaupungille oli pari vuotta sitten kova paikka, kun Satakunnan ammattikorkeakoulu teki Porin ja Rauman johdolla päätöksen lopettaa Harjavallan toimipiste vuoden 2009 syksyllä. Syynä oli opetusministeriön kehotus karsia ammattikorkeakoulujen aloituspaikkoja.
Nyt Hannele Tähtinen puhuu, kuin vanhoja kaunoja ei enää kannettaisi. Hän itse asiassa kehuu SAMK:n päätös tuoda Harjavaltaan senioripalvelujen ja vanhustenhoidon osaamiskeskus varsinaisen koulutuksen tilalle.
Osaamiskeskuksen tavoitteena on luoda uutta osaamista tukemaan ikääntyvän väestön selviytymistä kotona ehkäistä vanhusten ennenaikaista tai turhaa laitoshoitoa. Hankkeella on valtakunnallista merkitystä, ja Tähtisen mukaan siitä on tulossa vaikuttavuudeltaan Harjavallalle suurempi kuin SAMK:n koulutus on ollut.
Jukka Vilponiemi

18.3.2008 08:48

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva