Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Harjavallassa muutakin kuin ”hippakiekkoilua”

Kuva: Harjavallassa muutakin kuin ”hippakiekkoilua”

Harjavallassa on haluja nostaa paikallisen juniorikiekkoilun tasoa aloittamalla tehovalmennus osana Satakunta Sports Academya, joka on alueellinen oppilaitosten yhteistyöverkosto. Tarkoituksena on aloittaa ensi syksynä yläasteikäisten nuorten valmennus osin kouluaikana.

Joukkueellinen nuoria on sitoutunut lähtemään mukaan, ja myös koulut ovat sitoutuneet hankkeeseen. - Tarkoituksena on saada Harjavaltaan muutakin kuin ”hippakiekkoilua”, kärjistää yksi hankkeen puuhamiehistä, Kuparikiekon valmennuspäällikkö Paavo Saarinen.

Elokuussa alkavat harjoitukset
Harjavallassa käynnistyy ensi syksynä vuonna 1993 syntyneille yläasteikäisille nuorille tarkoitettu valmennusprojekti, johon on sitoutunut yhdeksän poikaa Harjavallasta sekä kolme nuorta Ulvilasta ja Nakkilasta. He voivat osana koulupäivää harjoitella jääkiekkoa Harjavallan jäähallissa. Valmennuksesta vastaavat Kuparikiekon valmentajat.
Jääharjoitukset on tarkoitus aloittaa elokuussa, mutta kuntoharjoituksia pojat tekevät jo kesällä.
Vastaavaa toimintaa on eri lajeissa harjoitettu etenkin Porin suunnalla Satakunta Sports Academyn sateenvarjon alla niin, että urheilijat ovat olleet lukioista tai ammattiopistoista. Harjavallassa kohderyhmäksi on otettu ensimmäistä kertaa yläasteikäiset nuoret, mutta Saarisen mukaan hanketta voidaan myöhemmin tarvittaessa laajentaa lukion ja ammatillisen koulutuksen puolelle.

Ässille kasvatteja
Harjavallan liittyminen Satakunta Sports Academyn verkostoon on lähtenyt Kuparikiekon sekä Harjavallan jäähalliyhtiön piiristä. Kuparikiekko on Porin Ässien kummiseura. Kuparikiekon riveissä pelaa jo nyt lupaavia junioreita, joilla on halua edetä uralla.
- Eräs tavoite on vahvistaa Kuparikiekon roolia Ässille uusia pelaajia kasvattavana seurana, sanoo Paavo Saarinen, joka on myös Kuparikiekon varapuheenjohtaja.
Harjavaltaa on kehitetty jääkiekkokaupunkina nyt pari vuotta jäähallin valmistumisesta asti. Kuparikiekon riveissä pelaa noin 180 junioria, mutta jäähallia käyttävät myös muut. Harjavallan jäähalliyhtiön hallituksen puheenjohtaja Mikko Vuohijoki laskee, että viikossa jäähallissa on keskimäärin 50 käyttötuntia.
- Kyllä kaikki tällaiset hankkeet edesauttavat sitä, että jääurheilun suosio Harjavallassa kasvaa, Vuohijoki sanoo.
Kun Paavo Saarinen puhu kärjistäen hippakiekkoilusta, hän tarkoittaa omaksi ilokseen jääkiekkoa pelaavista nuorista ja myös aikuisista, jotka pelivuoronsa jälkeen kenties menevät oluelle.
Kuparikiekon hallitukseen kuuluva Teuvo Luotola kuitenkin huomauttaa, että useimmille junioreille jääkiekko on kuitenkin vakava harrastus, vaikkeivät he ammattilaisiksi tähtäisikään.
Hankkeen toteutuminen on jo käytännössä varmaa, joskin hankkeen rahoitus on vielä avoin. Rahoitustarve on 2 500 - 3 700 euroa kaudelta, jota on haettu kaupungilta. Kaupunginvaltuustoon kuuluvat Mikko Vuohijoki (sd) ja Teuvo Luotola (sd) kuitenkin uskovat, että kaupungin rahoitus järjestyy.
Jukka Vilponiemi

18.3.2008 08:50

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva