Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Ringette tutuksi Luvian päiväkotilapsille

Kuva: Ringette tutuksi Luvian päiväkotilapsille

Noin sata päiväkoti- ja esikoululasta kävi perjantaina tutustumassa Luvian jäähallissa ringeten peluuseen. Oppaana oli tuttu ringette-mestari Anna-Kaisa Raesola ja hänellä apuna sekä ringetteä että jääkiekkoa pelaava Anna Näkki.

Tapahtuman järjestivät Luvian Kiekon F-juniorien vanhemmat. Ensin lajiin tutustuivat 3–5-vuotiaat ja heidän jälkeensä eskarilaiset. Melkein kaikki pienimmätkin osasivat luistella, ainakin apukelkan kanssa, ja nopeasti opittiin myös kuljettamaan sinistä kumista rengasta, rinkulaa, ringettemailan kanssa.
Ari Virtanen ja Tommi Hannukainen F-juniorien vanhemmista kertoivat, että jos joku vielä innostuu lajista, kevään aikana ehtii tulla mukaan harjoituksiin. Kautta on jäljellä puolitoista kuukautta, ja lajiin saa tulla tutustumaan ilmaiseksi.
 Miehet kertovat, että alkuun pääsyyn riittävät pelkät luistimet ja kypärä. Varusteita saa lainata seuralta, mutta eivät ne ole kalliita hankintoja muutenkaan. Esimerkiksi vanhoja luistimia on myynnissä jatkuvasti, kun lapset kasvavat seuraavaan kokoon.
Luvialla on ringeten suosiota nostanut se, että Luvian Kiekko on lajin huippua: se voitti viime vuonna kolmannen kerran neljän vuoden sisään ringeten Suomen Mestaruuden.
Luvia on nytkin taistelemassa mitaleista. Se voitti viime lauantaina EKS Espoon, ja ensi lauantaina on seuraava ottelu Luvialla. Kahdella voitolla pääsee loppuotteluun.
Suomi on ringeten nelinkertainen maailmanmestari, ja luvialaiset ovat kunnostautuneet myös maajoukkueessa. Anna-Kaisa Raesola on kuulunut MM-joukkueeseen, ja viimeksi, kun Suomi juhli toista perättäistä ja historiansa neljättä maailmanmestaruutta, turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin Anna-Kaisan sisko, myös Luvian Kiekko -82:n parhaimmistoon kuuluva Elina Raesola.
Heli Kokko

18.3.2008 08:41

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva