Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Vettä ja vipinää

Kuva: Vettä ja vipinää

Hyvää vauhtia leviävät tiedot erilaisista juomavesikommelluksista - yleensä katkoksista vedensaannissa ja, ikävä kyllä, myös veden juomakelvottomuudesta. Viime mainittuun tiedän kyllä syynkin – vesi on ollut likaista. Nokialainen haastateltu nainen sanoi sen tv:ssa tarkemminkin eli että paskaista.

Ongelmaksi näkyy muodostuneen tapahtuneesta tiedottaminen. Ja se synnyttänyt aiheettomiakin pelkoja tavallisissa vettä juovissa kuntalaisissa.
Nokian kaupunki tiedotti sanatarkasti näin: ” Veden hakemisen osalta oman vapaa-ajan käyttöön liittyvä vahinko perustuu vesihuollon palveluiden käyttöhyödyn menetykseen ja kysymys siten on korvattavasta välillisestä vahingosta, kun haittaa voidaan tässä tapauksessa pitää olennaisena.”
Se oli tarkoitettu korvauskäsittelijöiden käyttöön. Tavallisia nokialaisia on tarkoitus valistaa selkokielisemmin. Lehtitiedoista tosin sai aluksi sen käsityksen, että minkäänlaista tiedotusta ei tainnut aluksi olla meininki laatiakaan.
Lammilta löytyy tuoreempi esimerkki. Sielläkin vesi eräillä alueilla paljastui juomakelvottomaksi, katkoksiakin oli. Rippu nokialaista henkeä sielläkin tiedotustoiminnassa oli, koskapa vesiyhtiön insinööri vastasi kysymykseen miksi asiasta ei alunperin oltu tiedotettu: ” Kyllä siellä suurin osa ihmisistä on muutenkin kuullut tästä eikä kaikkia saa siltikään kiinni vaikka virallisesti tiedotettaisiinkin.”
Mitä tällaisista kupruista pahimmillaan saattaa seurata? Ne voivat innostaa erilaisia suuriäänisiä populistiporukoita lähtemään mukaan joko omilla listoillaan tai jossakin tähän tarkoitukseen sopivassa porukassa. Jos hyvin onnistuvat, saattaa se näkyä jopa valtuuston kyvyssä tehdä vastuullisia päätöksiä.
Mielestäni ei ole oikein sekään, että johtavia kunnallispoliitikkoja jahdataan ja syytetään silloinkin, kun voidaan selkeästi osoittaa, että vika ei ollut luottamusmiesjohdossa vaan vesi- ja virkamiesjohdossa. Paha juttu, jos tällaiset tapaukset alkavat näkyä haluttomuutena lähteä mukaan kunnallispolitiikkaan eikä ainakaan puheenjohtajapaikoille.
No, onhan noita yhden asian liikkeitä ennenkin kuntiin syntynyt, kuollut ja kuopattu kunhan isommat puolueet ovat ensin porukasta kuorineet kerman päältä. Vammalaan tuonnoin syntyi demareita kampittamaan erityinen sitoutumattomien ryhmä, joka tietenkin alusta lähtien sitoutui tiukasti kokoomuksen kylkeen ja siinä on pysynyt.

* * *

Tapaus Kanerva puhuttaa ja naurattaa meitä ja muita. Ministeri pyysi anteeksi niiltä suomalaisilta, jotka pitävät hänen työtään tärkeänä. Sitä en enää koe tekeväni, anteeksi vaan! Entisajan radiosähköttäjiä arvostan, tämän ajan tekstarivirtuooseja en.
Puhemies Niinistö kok, on eduskunnan arvovallankin perään kysellyt. Miksi hän nyt on ollut kovin hiljaa, hyväksyykö hän Kanervan kännykkäkulttuurin?
Jos työvälineenä on ollut eduskunnan kalu, niin luulisi sen puhemiestä kiinnostavan, kun se kiinnostaa meitä maksumiehiäkin. Jos peliä on pelattu ministeriön vehkeellä, niin maksumiehet ovat tasan tarkkaan me samat. Pirunnahkaisinta uteliasta kiinnostaa myös, onko vaikkapa Supo ollut kiinnostunut ulkoministerin tekstiviestien sisällöstä ja vastaanottajista.
Kokoomuksen kansanedustaja Tuulikki Ukkola, ent. lib. on kannustanut kansalaisia valittamaan eduskunnan perustuslakivaliokunnalle pääministerin toimista. Miksi ei Kanervan?

* * *

Minkämoisia periaatteita vihreillä vielä mahtaa olla jäljellä? Puhuivat muiden porvarien ottolapsiksi hallitukseen päästyään tärkeistä kynnyskysymyksistään. Valtioneuvoston tiloja lienee nyttemmin saneerattu voimallisesti höyläämällä sieltä kynnykset pois.
Kyllä vihreät hallituksessa pysyvät kuin p-ka Junttilan tuvan seinässä ja tällä menolla puolue alkaa kovasti muistuttaa venäläisen laulun kylää, joka ”vaipuu jo yöhyen valtaan”.

* * *

Lopuksi tältä paikalta myös joku sana oman puolueen elämästä täällä. Menneet ovat menneitä,varallisuusverot, optiot yms. tätä päivää. Viime mainittujen kanssa on vaan elettävä eikä moista ainakaan meidän myötävaikutuksellamme saa enää tapahtua.
SKOP:n viimeinen pääjohtaja Wegelius selitteli, että ” me olisimme selvinneet, jos meillä olisi ollut kylliksi jälkiviisautta etukäteen.” Niin että tältä pohjalta eteenpäin kohti hienoa Hämeenlinnan puoluekokousta!
Timo Roos

18.3.2008 08:23

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva