Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Nuorissa tulevaisuutemme

Kuva: Nuorissa tulevaisuutemme

Helmikuun alussa Helsingin Sanomat julkisti gallupin, jossa todettiin keskustapuolueen olevan maan suurin nuorisopuolue. Nuoreksi lasketaan 18-29 vuotias henkilö.
Gallup väittää, että kokoomus ja vihreät ovat menneet nuorten kannatuksessa ohi sosialidemokraattien. Keskustapuolueen kannatus nuorissa oli mittauksen mukaan 22,6 %, kokoomuksen 19,8 %, vihreiden 19,0 ja sosialidemokraattien vain 16,1 %.

Huolestuttavinta tässä mittauksessa oli se, että vuoden 2004 kannatusmittauksen jälkeen sosialidemokraattien kannatus nuorten keskuudessa oli pudonnut 4,6 prosenttia. Suurten puolueiden suosio nuorten keskuudessa ylipäätään on laskenut, ainoastaan keskustapuolue on pystynyt nostamaan kannatustaan hieman eli noin 0,2 prosenttia. Kannatus nuorten keskuudessa on siirtynyt pieniin puolueisiin.

Perussuomalaiset ovat lisänneet hurjasti kannatustaan nuorten keskuudessa. Johtuuko se puheenjohtaja Timo Soinin räiskyvästä esiintymisestä, johon hän pienen puolueen mandaatilla voi puhella julkisuudessa niitä näitä tietäen, ettei vastuunkantoa sanomisista kuitenkaan tule.

Sosialidemokraattien kannatus alkaa näkyä ja nousta nuorten ihmisten kohdalla, kun rakennetaan perhe ja elinolot vakiintuvat.
SDP:n nuorisokannatus oli huipussaan vuonna 2003, jolloin eräässä mittauksessa kannatus oli 20,7 prosenttia. Nuorten keskuudessa tehdyt gallupit eivät välttämättä ole vertailukelpoisia, koska eri mielipidetiedustelujen kysymyksenasettelu on ollut erilainen.
Nuorten keskuudessa yli 40 % ei osaa sanoa puoluekantaansa. Selvää on, että nuorten gallupvastaukset heijastavat ajankohtaisen julkisuuspolitiikan tunneilmiöitä. Nuoren jatkokäyttäytymiseen vaikuttavat erilaiset asiat, kun vakiinnutaan ja joudutaan kantamaan huolta toimeentulosta ja perheestä. Silloin sosialidemokraattinen politiikka alkaa tuntua oikealta politiikalta.

SDP:ssä toimii nuorisoliike, jonka kautta meidän tulee tuoda puolueemme politiikkaa ja sen sisältöä esille. Meidän tulee luoda kanavat, joilla nuoret pääsevät vaikuttamaan puolueessamme oikealla tavalla.

Siten, että nuoret tuntevat sosialidemokraattisen puolueen ja sen ohjelmat omakseen. Nuorten ja iäkkäämpien henkilöiden suhde puolueemme politiikassa ja päätöksenteossa tulee olla tasapainossa.

Iäkkäämpien henkilöiden rinnalla tulee jatkuvasti olla nuoria oppimassa ja hakemassa tulevaa vastuun kantoa. Nämä nuoret tulevat vaikuttamaan myös meidän vanhempien päättäjien vanhuuspolitiikkaan ja moniin muihinkin päätöksiin. Tätä kautta sosialidemokraattien päätöslinja tulee puolueohjelmien mukaisesti turvata.

Sosialidemokraattisissa nuorissa tulee olemaan tulevaisuutemme.

* * *

Kunnallisvaaleihin haetaan parhaillaan perusyhdistyksissä ehdokkaita. Nuorten ehdokkuudet ovat tärkeitä ja nuoria tulee kannustaa asettumaan ehdokkaaksi.

Porissa ehdokasasettelu puolueen osalta tulisi saada päätökseen elokuun lopulla. Puolueet jättävät ehdokaslistat keskusvaalilautakunnalle 16.9.2008. Sosialidemokraattien tavoite on saada täysi ehdokaslista eli 88 ehdokasta.
Pori on poliittisesti sosialidemokraattien johtama kaupunki. SDP on valtuuston suurin ryhmä, jolla on 21 valtuutettua. Tavoitteena on säilyttää valtuutettujen määrä ja pystyä johtamaan kaupunkia suurimpana puolueena. Vain yhteistyössä yhteistyökykyisten puolueiden kanssa voidaan palvelutuotantomme turvata. Tavoitteena tulee olla Porin alueen eteenpäinvieminen yhteistyökykyisenä kaupunkina naapurikuntien kanssa yhteisesti sopien.

* * *
Porin kaupungin toimintalinjojen ja organisaation uudistaminen on käynnissä. Meillä sosialidemokraateilla on tärkeä rooli linjata politiikkaamme kannattajien suuntaan.

Me tulemme tekemään näitä tärkeitä linjauksia ja evästyksiä valtuustoryhmälle kunnallisjärjestön kokouksessa 27.3. Ruosniemen Työväentalolla.

Tänä kunnallisvaalivuonna meitä ohjaa sosialidemokraattinen ideologia: tasa-arvo, heikomman puolelle asettuminen, toisen mielipiteiden kunnioittaminen ja yhteen hiileen puhaltaminen. Näillä toimenpiteillä me pääsemme parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen.

Vetoomus kaikille puolueen jäsenille: äänestäkää puoluekokousehdokkaita 14.-31.3.2008 tapahtuvassa puolueäänestyksessä.
Vaikuttaminen on nyt Sinun käsissäsi, SDP:n jäsen.

Esa J. Wahlman

13.3.2008 08:18

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva