Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

15.8.2018 - Ulkoministeri Soini - uhka Suomen työlle naisten aseman parantamiseksi

Ylen viime viikon gallupissa demarit olivat nousseet selkeästi suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n kannatus oli 21,2 %, kun kokoomuksen kannatus oli 19,8 % ja keskustan 17,8 %. Perussuomalaiset olivat reippaassa laskusuunnassa edelliseen galluppiin verrattuna, puolueen kannatus oli -1,6 % laskussa ollen nyt 8,7 %. Sinisistä näkyi vain pieni häivähdys, puolueen kannatus oli laskenut jo alle prosenttiin.
SDP:n nousua tukevat omat hyvät poliittiset avaukset ja nykyhallituksen meno erityisesti sote- ja maakuntauudistuksen tiimoilta. Nousua tukevat myös kaiken maailman saunoissa asuvat Hakkararaiset (ps) sekä Suomen virallisesta linjasta pääministeri Sipilän luvalla jatkuvasti poikkeava ulkoministeri Timo Soini (sin).
Viime viikolla Soini ihannoi Argentiinan päätöstä kieltää abortit ja toteaa suukkohymiön kera blogissaan ”Argentiina, hieno maa”. Eduskunnan varapuhemies Tuula Haatainen (sd) vaatikin Sipilältä selkeää vastausta, ”saako Soini kulkea puoli vuotta vaaleihin saakka puhumassa maailmalla, mitä huvittaa?”
Suomen ulkoministeriö on määritellyt toiminnalleen strategiset painopisteet ja tavoitteet, joista yksi kuuluu seuraavasti: ”Ulkoasiainhallinto tehostaa työtä tyttöjen ja naisten aseman ja oikeuksien vahvistamiseksi, ml. kansainvälisten toimijoiden työtä tukemalla sekä vaikuttamistyön että resursoinnin keinoin.” Ulkoministeri Timo Soini ei tuota paperia ole tainnut lukea. Tai, todellisuudessa, onhan hän, mutta ei piittaa siitä pätkääkään. Soini kyllä hallitsee strategiat ja painopistealueet. Hän keräsi vuosia itselleen, täysin strategisesti, perussuomalaisiin rasistista, äärioikeistolaista joukkoa, jonka ainoana tarkoituksena oli nostaa hänet valtaan. Nyt hän kosiskelee ääriuskovaisia sinisen tulevaisuuden puolelle ja näyttää jälleen kyntensä vastakkainasettelun mestarina.
Jos Soinin saannoksista jotain hyvää yrittää löytää, niin ehkä se, että vanhat, pitkän linjan demokratiaa edustavat puolueet ovat joutuneet viime vuosina eri tavalla perustelemaan ja argumentoimaan aiemmin itsestään selviä asioita. Tämä on ollut hyväksi, koska asiat ovat tulleet esille terävämmin ja selkeämmin. Siihen ne hyvät asiat sitten jäävätkin.
Kansakunnan turvallisuudesta, yhtenäisyydestä ja hyvinvoinnista huolehtiminen jää edellisen vuosisadan tapaan perinteisille puolueille. Siihen työhön eivät perussuomalaiset tai siniset kykene. SDP:llä on ensi kevään eduskuntavaaleissa näytön paikka palata sille tontille, johon se suomalaisen hyvinvoinnin turvaajana ja kehittäjänä kuuluu. Pääministeripuolueeksi.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva