Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

8.8.2018 - Monipuolinen lehdistö on rikkaus

Viime viikolla saimme lukea uutisen, että Satakunnan Kansan entinen, eläkkeelle jäänyt päätoimittaja Tapio Vallin on ostanut paikallislehti Luoteisväylän Alma Media -konsernilta. Luoteisväylä jatkaa ilmestymistään entiseen malliin kerran viikossa ja sen toimitus ja asiakaspalvelu palaavat Porin keskustasta, Satakunnan Kansan tiloista, takaisin Noormarkkuun. Vallin itse kutsuu paikallislehden tekemistä kotiseututyöksi, ja sitähän se nimenomaan onkin.

Luoteisväylän levikkialuetta ovat Porin luoteis- ja pohjoispuolen maaseutualueet. On hienoa, että Porissa ilmestyy edelleen kaupungin kokoon nähden varsin rikas ja monipuolinen lehdistö. Suuren maakuntalehden ohessa jokaisella pienemmällä sanomalehdellä on oma tärkeä roolinsa ja porilaisilla on mahdollisuus lukea uutisia monesta eri näkökulmasta.

Monipuolinen ja vahva lehdistö on kansalaisyhteiskunnan ja demokratian perusta. Sanomalehtien liiton kaksi vuotta sitten teettämän tutkimuksen mukaan 82 prosenttia suomalaisista pitää sanomalehtien toimintaa merkityksellisenä asioiden ja demokratian edistämisessä. Samasta tutkimuksesta ilmeni, että 85 prosenttia suomalaisista pitää sanomalehtien toimintaa merkityksellisenä myös paikallisten asioiden edistämisessä.

Valitettavaa kuitenkin on, että paperilehtien levikit ovat laskusuunnassa. Sähköinen viestintä ja sosiaalinen media ovat kovia haastajia. Perinteiset sanomalehdet voivat siitä huolimatta säilyttää asemansa, kun niiden journalistista sisältöä kehitetään ja syvennetään vastaamaan kansalaisten tiedontarvetta. Elämme monien yhteiskunnallisten muutosten aikaa ja tällaisessa tilanteessa korostuu sekä luotettavan tiedon että erilaisten näkemysten esille tuomisen tarve. Ammattimainen journalismi voi toimia niin sanottuna tolkun äänenä kaiken sosiaalisessa mediassa ja keskustelupalstoilla esiintyvän roskan ja valeuutisten keskellä.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva