Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

20.6.2018 - Puhu hyvää Satakunnasta

Meistä satakuntalaisista sanotaan joskus, että puheenpartemme on liian negatiivinen, erityisesti jos se koskee omia tekemisiämme. Milloin vähättelemme, milloin mollaamme.

Siinä saattaa olla perää, tai no, sanotaan nyt suoraan, siinä on perää. Koskaan ei kuitenkaan ole liian myöhäistä kääntää kurssia ja suunnata katsetta niihin hyviin asioihin, jotka löytyvät läheltämme, ihan vierestäkin.


Satakuntaliitto kampanjoi teemalla ”Puhu hyvää Satakunnasta”. Kampanjan tavoitteena on saada meidät tutustumaan kotimaakuntaamme ja jakamaan tietoamme ja kokemuksiamme edelleen omille tutuillemme ja kontakteillemme. Ja mikä ettei, mikä olisikaan hyödyllisempää, kuin saada meidät aktivoitumaan, huomaamaan ja kertomaan, mikä juuri minun mielestäni tekee Satakunnasta hyvän paikan elää, olla, kokea, asua, opiskella, yrittää, vierailla ja työskennellä? Ja jos kerromme nämä ajatuksemme muillekin, olemme osa sitä työtä, jolla teemme maakunnastamme menestyvän. Menestyvä Satakunta on meidän kaikkien yhteisen työn tulosta.

Maineella on merkitystä siihen, haluammeko me olla tekemissä jonkun asian kanssa vai emme. Me kohtaamme päivittäin tuhansia viestejä, saamme tuhansia signaaleja ja maine on se, jolla melusta voi erottua. Ja jos jonkun asian maine on hyvä, se iskostuu syvälle ja kestää kolhujakin. Maine ei kuitenkaan muodostu mainos- ja viestintätoimistoissa, ei paperilla eikä julistuksissa. Se muodostuu ihmisten teoissa ja sanoissa.

Jos tulevaisuuden hallinto perustuu maakuntarajoihin, on asukkailla entistä suurempi mahdollisuus nostaa oman maakuntansa profiilia kiinnostavaksi muiden maakuntien joukossa. Voimme olla mukana siinä vaikuttamistyössä, joka tekee maakunnastamme kiinnostavan muiden silmissä, niin matkailun kuin asumisenkin näkökulmasta.

Kaikissa Satakunnan kolkissa Porista Kankaanpäähän, Raumalta Karviaan on aihetta hyvään. Ja se hyvä löytyy läheltä, myös meille satakuntalaisille ja mikä onkaan parempi hetki kokeilla hyvän puhumista, kun meidän suomalaisten yhteinen, dna:hamme kirjoitettu kesähetki,!p juhannus. Joten sen sijaan, että julkaiset Facebookissa, Instassa tai muualla sosiaalisessa mediassa kuvia juhannuksen vietostasi aihetunnisteilla #ihanaa #ystävät #hyvääruokaa #juhannus ja muilla anteeksi vaan, kliseisillä termeillä, ota ja repäise. Katso hetkeksi ympärille, tajua elämäsi onni ja autuus ja lisää vielä hästäg #hyväelämäsatakunnassa.

#hyvääjuhannusta kaikkialle #hyväelämäsatakunnassa juhlijoille, satakuntalaisille ja heidän kesävierailleen ympäri maakunnan.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva