Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

13.6.2018 - Jazzorganisaatiolla on paljon opittavaa

Pori Jazz nousi viime viikolla otsikoihin ei-musiikillisin perustein, kun ilmeni, että uudeksi toimitusjohtajaksi valitulla Aki Ruotsalalla on jazzorganisaation näkemyksistä eroavia mielipiteistä sukupuolivähemmistöistä - siis homoista.

Satakunnan Kansan haastattelusta ja Altti Papinsaaren kolumnista käynnistyneessä kohussa Ruotsalan väitettiin sanoneen, että homot voivat eheytyä heteroiksi kristinuskon avulla. Hänen mielestään ei ole homoja vaan homoutta.

Jälkeenpäin Aki Ruotsala on väittänyt, että häntä on haastattelussa tulkittu väärin. Mutta vahinko oli jo tapahtunut, ja liberaaleina tunnettuja artisteja sanoutui saman tien irti Porin jazzfestivaaleista, ja ilmeisesti myös tämän kesän festivaalien lipunmyynti pysähtyi kuin seinään.

Pori Jazzin hallitus ja puheenjohtaja Hannu Jaakkola joutuivat melkoiseen ristituleen, ja hallitus päätti vielä samana iltana purkaa Ruotsalan työsuhteen.

Ensi viikolla Pori Jazzin hallituksen on määrä pohtia tilannetta tarkemmin eli mitä tulikaan tehtyä.
Jazzhallituksen päätöstä purkaa Ruotsalan työsuhde viikon kuluttua valinnasta ja ennen kuin hänen työnsä piti alkaa on pidetty yleisesti varsin oikeana, vaikka Ruotsalaa on myös puolustettu. Esimerkiksi entinen ministeri ja kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen puhui jopa uskonnollisesta vainosta.

Nyt voidaan sanoa, että koko jupakka meni pahemman kerran överiksi kaikkien osapuolien taholta.

Eniten opittavaa on kuitenkin Pori Jazzin hallituksella, joka uutta toimitusjohtajaa rekrytoidessaan ei ottanut taustoista riittävästi selvää. Aki Ruotsala on mm. kristillisdemokraattien puoluevaltuuston puheenjohtaja, ja aiemmin hän on ollut mm. puolueen nuorisojärjestön puheenjohtaja - järjestön, joka on suhtautunut erittäin kielteisesti homoihin.

Voidaan miettiä, oliko ylipäätään järkevää palkata toimitusjohtajaksi henkilö, joka on niin vahvasti sitoutunut puoluepolitiikkaan, ja vielä kristillisdemokraatteihin. Joskaan toimitusjohtaja ei ainakaan suoraan vaikuta festivaalin ohjelmistoon, on Pori Jazzin kaltainen festivaali kuitenkin kaukana kristillisistä arvoista.

No, Pori Jazzin henkilöitymänä pidetty Jyrki Kangas tunnettiin festivaalijohtaja-aikanaan kokoomuslaisena, mutta hän ei ollut puolueessa kuitenkaan aktiivinen, joten asiassa on ainakin vivahde-ero. Juuri Kangas on paljolti vaikuttanut myös Pori Jazzin eettiseen näkökulmaan.

Valintaa hehkutettiin innovatiiviseksi, mutta ehkä Pori Jazzin kannattaa hakea innovaatioita muualta kuin palkkaamalla ideologisesti konservatiivisena tunnettu toimitusjohtaja. Pori Jazzia on viime vuosina uudistettu voimakkaasti. Mutta nyt liinoja ehkä kannattaa panna kireämmälle.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva