Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

2.5.2018 - Porin poliittinen kuohunta mennyt jo överiksi

Porin politiikassa koko alkuvuoden jatkunut kuohunta on kärjistynyt kaupunginhallituksen kuuntelujupakkaan, joka ei ota rauhoittuakseen, vaikka kaupunginhallitus päätti yksimielisesti, ettei jatkotoimia tarvita.

Kuohunta, jonka taustalla on ennen kaikkea kokoomuksen vuosi sitten saama vaalitappio kuntavaaleissa ja sosialidemokraattien nousu Porin valtapuolueeksi, on mennyt kerrassaan överiksi.

Kuuntelujupakka on henkilöitynyt kaupunginvaltuuston puheenjohtajaan, kansanedustaja Krista Kiuruun (sd), joka on seurannut joitakin kaupunginhallituksen kokouksia puhelinyhteyden päässä Helsingistä ilman, että kaikki kaupunginhallituksen jäsenet ovat siitä tietäneet.
Kokoomuksen ja perussuomalaisten voimin Kiurua on syytetty erheellisesti salakuuntelusta, vaikka hänellä on valtuuston puheenjohtajana oikeus olla mukana kaupunginhallituksen kokouksissa. Salakuuntelusta ei voi siis olla kyse.

Toki on tehty virhe, ettei koko kaupunginhallitukselle ole kerrottu Kiurun puhelinyhteydestä. Kiurua itseään ei siitä voi kuitenkaan syyttää. Puhelinyhteys on virkamiesten avaama, ja ennen kaikkea heidän olisi pitänyt siitä ilmoittaa kokouksen alussa.
Toinen virhe on se, ettei Porissa ole perinteenä ollut pitää kh:n kokouksen aluksi nimenhuutoa, vaan sihteerit ovat vain kirjanneet osanottajat. Nyt tätä käytäntöä on muutettu, ja nimenhuudot tiettävästi pidetään.

Kokoomuksen ryhmästä jotkut yksittäiset valtuutetut kuten myös ryhmän puheenjohtaja ovat vaatineet poliisitutkintaa Kiurun menettelystä tai puolueetonta selvitystä. Hämmästyttävää on se, että porvariryhmissä on oltu tyystin hiljaa virkamiesten tekemistä virheistä. Jäljet johtavat sylttytehtaalle.

Demarien kunnallisjärjestön puheenjohtaja Esa J. Wahlman toivoi viime viikolla Satakunnan Kansan haastattelussa, että sosialidemokraattien ja kokoomuksen sekä perussuomalaisten välille tulisi saada ainakin välirauha. Toive on asiallinen, mutta eri asia on se, pystyvätkö ryhmät hiomaan sopua.

Porvaripuolella keskustaa myöden on huudettu luottamuspulaa demareita ja Krista Kiurua kohtaan. Huutelu on perin kaksinaamaista, sillä samaan hengenvetoon voidaan kysyä, pystyvätkö demarit luottamaan tähän huutelevaan sakkiin.

Pori-sopimuksen takana on edelleen demarien, vasemmistoliiton, vihreiden, kristillisten ja sinisten muodostama enemmistö. Jos Pori-sopimus tarvitsee viilaamista, kannattaa se tehdä ensisijaisesti tämän enemmistö turvin, ja vasta toissijaisesti kysellä esimerkiksi vähemmän inhimillistä politiikkaa tekevän kokoomuksen perään.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva