Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

11.4.2018 - Muuttuuko Porin heinäkuinen superviikko liikaa?

Heinäkuun puolivälin viikko on ollut Porissa jo vuosikymmeniä vilkas tapahtumaviikko, jolloin kaupunki saapuu tuhansia matkailijoita. Aikaisemmin tuo viikko oli pelkästään Pori Jazzin varassa, mutta viimeiset kymmenen vuotta MTV3:n ja Porin kaupungin yhdessä järjestämä SuomiAreena on tuonut lisää vilskettä samaiselle viikolle.

Ensi heinäkuussa lisää hulinaa kaupunkiin tuovat Karjarannan asuntomessut, jotka avataan jo 6. heinäkuuta. Heinä-elokuun vaihteeseen kestävien asuntomessujen odotetaan tuovan kaupunkiin kymmeniä tuhansia kävijöitä.

Entä siten? Pori Jazz on ilmoittanut tyhjentävänsä Etelärannan jazzkadun kojuista ja lavoista sekä vievänsä kaiken Kirjurinluodon jazzpuistoon. Jazzorganisaatio on myös kieltänyt, ettei esimerkiksi Taavisillan liepeille saa tuoda minkäänlaisia myyntikojuja, vaan se on jazzpuiston suoja-aluetta.

SuomiAreena puolestaan on ilmoittanut vievänsä ainakin osan tapahtumastaan Etelärantaan Cafe Jazzin ja Porinsillan väliselle alueelle, jota kaupunki parhaillaan kunnostaa.

Kaupunki itse on laajentamassa kävelykatua Antinkadun ja Gallen-Kallelan kadun risteysalueelle, josta taitaa tulla käytännössä iso terassialue.

Kun tuota listaa tarkastelee. tulee äkkiseltään mieleen, että muuttuuko Porin keskusta tuona superviikkona liikaa niin, etteivät ainakaan porilaiset pysy perässä.

Etelärannan jazzkatu oli aikanaan Porin Jazzin henkilöitymän Jyrki Kankaan idea. Ollaan Kankaan ideoista ja tekemisestä mitä mieltä tahansa, niin hänen luomuksensa oli onnistunut siihen saakka, kunnes jazzkadusta tuli pelkkä rihkamatori ja juottola, eikä sen kehittämiseen panostettu. Jazz jäi sivurooliin, ja olutteltoissa soi enemmän rock kuin jazz. Ilmaislavankin tarjonta keveni.

Nykyisin jazzorganisaatiosta sivussa oleva Kangas on arvostellut julkisuudessa kadun toimintojen siirtämistä Kirjurinluotoon eikä syyttä. Ehkä sittenkin järkevämpää olisi ollut Etelärannan uudistaminen jazzkatuna.

Porissa on totuttu viime vuosina siihen, että SuomiAreena on täyttänyt keskusta tapahtumillaan. Jos keskusteluista merkittävä osa siirtyy Etelärantaan, ja keskustaan jää esimerkiksi pelkkä Kansalaistori, tyhjeneekö keskusta jo nyt superviikollakin?

Porin kaupungin tulisikin nyt ottaa tiukempi ote superviikon kehittämiseen niin, etteivät muutokset olisi liian jyrkkiä, ja että tapahtumia riittäisi tasaisesti ympäri kaupunkia. Matkailijoille ei pidä antaa kuvaa kuihtuvasta keskustasta.

Porissa tarvittaisiin hallittua uudistumista.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva