Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

21.3.2018 - Iltissoppa kiehui yli

Viime viikkojen kiistan aiheeksi Porissa noussut peruskoulujen iltiskerhojen jakaminen on ylittänyt kaikki hyvän maun rajat. Sivistyslautakunta päätti viime viikolla äänestyksen jälkeen, että kilpailutusta ei suoriteta uudelleen, vaikka ensimmäisen kierroksen valmistelu ja toteutus olivat kyseenalaisia.

Sivistyslautakunta päätti antaa oikeiston ja keskustan äänin kaikki 31 iltapäiväkerhoa yksityiselle Pilke-päiväkodille ensi syksystä lähtien seuraavaksi kolmeksi vuodeksi. Työväen urheiluliiton Satakunnan piiri, joka aikanaan aloitti koko iltiskerhotoiminnan Porissa saaden myös valtakunnallista tunnustusta, menetti kaikki nykyisin vetämänsä kerhot.

On ymmärrettävää, että päätös kuohutti järjestöä, joka joutunee käymään henkilöstönsä kanssa yt-neuvottelut kulujensa vähentämiseksi. Tosin TUL:n Satakunnan piiri aikoo valittaa päätöksestä Markkinaoikeuteen, joten kiista ei ole vielä loppuun käsitelty.

Pyrkimys käynnistää uusi kilpailutuskierros olisi ollut kaikin puolin järkevää, sillä esimerkiksi kaupungin tilaama ulkopuolinen konsulttitoimisto on nähnyt ensimmäisen kierroksen kilpailutuksessa puutteita. Esimerkiksi palvelun tarjoajien laatuvertailu on ollut heppoisella pohjalla, ja joidenkin arvioiden mukaan kilpailutus olisi räätälöity Pilkkeelle.

Tämän kiistan ratkaisee tuonnempana siis Markkinaoikeus.

Huolestuttavinta kiistassa on kuitenkin sen ylikuumeneminen. Erityisesti Satakunnan Kansa on värittänyt kiistaa perättömyyksiin saakka. Lehti haluaa esiintyä vastuullisena tiedonjakajana, mutta iltisuutisointi on ollut kaikkea muuta.

Erityisesti lehti on hyökännyt kaupungin sosialidemokraattisia päättäjiä vastaan puhuen perättömästi salaisista kriisikokouksista ja herättänyt epäilyksiä mm. kaupunginhallituksen puheenjohtajan Diana Bergroth-Lampisen (sd) osallistumisesta päätöksentekoon. Hän on myös TUL:n Satakunnan piirin puheenjohtaja, mutta toisin kuin lehti on epäillyt. hän on jäävännyt itsensä koko prosessin ajan asian käsittelystä.

Sopan yli kiehumisen seurauksena on luottamushenkilöille on huudeltu kaduilla, ja kaiketi on heitetty myös tappouhkauksia. Kiista on saanut ajojahdin piirteitä.

Tämä kaikki kertoo Satakunnan Kansan toimituksen linjasta, mutta se kertoo myös joidenkin porilaisten huonosta käytöksestä.
Lopulta kaiken taustalla taitaa sittenkin olla se, että viime kunnallisvaalien seurauksena kokoomus menetti valta-asemansa Porissa, Tämä ei ole ilmeisestikään sopinut myöskään Satakunnan Kansan pirtaan. Lehti on valinnut puolensa.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva