Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

14.3.2018 - Porin tuulivoimajupakan jälkipyykki on ristiriitaista

Porin kaupunginvaltuuston parin viikon takainen päätös hyväksyä äänestyksen jälkeen Ahlaisten Lammin tuulivoimakaava on synnyttänyt jälkipyykkiä, joka on osin ristiriitaista.

On ymmärrettävää, että kaava-alueen vaikutuspiirissä asuvat ahlaislaiset ja mökkiläiset eivät ainakaan kaikki ensipuraisulla hyväksy kaavapäätöstä. He todennäköisesti valittavat päätöksestä, kuten ovat luvanneet. Asukkailla on on siihen oikeus. Se ei ole siis ristiriitaista, vaikkakin valituksen läpimeno näyttää etukäteen epätodennäköiseltä.

Ristiriitaista ja jopa kaksinaismoralistista sen sijaan on keskiryhmien ”mielensäpahoittaminen” valtuuston päätöksestä. Erityisesti keskusta on käynyt sosialidemokraattien kimppuun ryhmäpäätöksestä kaavan hyväksymisen puolesta. Demarit, kokoomus, vihreät ja osa vasemmistoliitostahan puolsivat kaavan hyväksymistä.

Keskusta ilmoitti viime viikolla irtaantuvansa demarien johdolla neuvotellusta valtuustosopimuksesta eli Pori-sopimuksesta. Syyksi he ilmoittivat, että kaavapäätös on Pori-sopimuksen hengen vastainen.

Tosiasiassa sopimuksessa ei mainita sanallakaan Ahlaisten tuulipuistoa, koska neuvotteluissa ryhmät eivät päässeet yksimielisyyteen yhteisestä linjasta. Tuulivoimakaava jätettiin yksimielisesti pois Pori-sopimuksesta. Ainoa johtopäätös onkin nyt, että irtisanoutumisellaan keskusta yrittää vain tehdä politiikkaa.

Yhtä kaksinaamaista keskiryhmiltä on myös arvostella demarien ryhmäpäätöstä ja kiitellä sitä vastaan äänestäneitä viittä sd-valtuutettua. Kepulaiset jo ketkä tietävät ryhmäpäätösten merkityksen niin kuntapolitiikassa kuin eduskunnassa. Keskusta hallitsee monia suomalaisia kuntia ryhmäpäätöksillään. Eikä siinä mitään. Ryhmien yhtenäinen käyttäytyminen äänestystilanteissa on edustuksellisen demokratian perusta. Nykyinen hallituskaan ei pysyisi pystyssä ilman ryhmäpäätöksiä.

Demarit pohtivat tykönään sanktioita niitä vastaan, jotka rikkoivat kaava-asiassa ryhmäpäätöstä.

SDP:n kunnallispoliittinen ohjesääntö, jota myös Porissa demarit noudattavat, on selkeä. Valtuustoryhmä ja muut demarien luottamushenkilöt ovat vastuuvelvollisia kunnallisjärjestölle, ja jos sääntöjä rikotaan, lievissä tapauksissa valtuustoryhmä voi antaa valtuutetulle huomautuksen, tai törkeissä tapauksissa asia alistetaan kunnallisjärjestön edustajistolle.

Sääntöjä rikkoneiden on turha pullikoida, sillä jo ehdokkaaksi ryhtyessään he ovat sitoutuneet näihin sääntöihin.
Politiikassa mukana olevilla ei ole vain oikeuksia vaan myös velvollisuuksia. Se on kaikkien hyvä muistaa.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva