Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

19.10.2017 - Satakuntaa on uskallettava kehua

"Meidän pitää uskaltaa kertoa, että Satakunnassa menee hyvin.”

Edellä oleva ajatus on Satakunnan maakuntajohtajan Asko Aro-Heinilän, joka äskettäin antoi Satakunnan Sosialidemokraattien piirihallitukselle katsauksen maakunnan nykytilasta.

Satakuntalaiset ovat olleet aina huonoja kehumaan itseään ja kotimaakuntaansa. Mieluummin jäyhät satakuntalaiset rypevät omassa kurjuudessaan ja arvostelevat toisiaan kuin että kehuttaisiin avoimesti, että meillä’ menee hyvin. Jos siis on aihetta kehumiseen.
Ainakin tällä kertaa Satakunnassa on kosolti merkkejä, joiden perusteella voidaan sanoa, että maakunnassa menee hyvin.

Pitkin Satakuntaa on menossa kaikkiaan noin 2 miljardin arvoiset yksityiset investoinnit. Tieto on lähtöisin Satakuntaliitosta.
Työttömyyskäyrät osoittavat laskusuuntaan, ja työvoimasta on paikoin hyvinkin suuri kysyntä maakunnan sisällä.

Satakunta tunnetaan vanhan ja kaatuneen savupiipputeollisuuden maakuntana, mutta tämä kuva on auttamatta vanhentunut. Teollisuus on edelleen vahva toimija, mutta se on uudistunut. Maakunnassa on paljon korkean osaamisen teollisuutta ja yritystoimintaa, jota korkeakouluyksiköt, ammattikorkeakoulu ja toisen asteen ammatillinen koulutus tukevat.

Maakuntajohtaja antaa kiitosta myös maakunnan kuntapoliitikoille, jotka ovat hänen mielestään osaltaan hoitaneet Satakuntaa hyvin. Maakuntaliiton hallintohan koostuu kuntapäättäjistä.

Satakunnan suurin ongelma on väestökato. Viime vuonna maakunnan väestö väheni 1 200:lla. Kuolleisuus on syntyvyyttä suurempaa. Ilman muuttoliikettä lasku olisi vieläkin suurempaa. Satakunnan kunnista Eurajoki on ainoana todella kasvattanut asukasmääräänsä.

Satakunnalla on siis kosolti vetovoimatekijöitä, mutta niistä pitää osata ja uskaltaa kertoa ulospäin, jotta Satakunta voitaisiin kokea houkuttelevana maakuntana asua ja yrittää. Ilman asukkaita ja yritystoimintaa ei ole menestystä.

Maakuntahallitus hyväksyi taannoin Satakunnan brändiasiakirjan, johon on koottu Satakuntaliiton ja Satakunnan yhtenäinen viesti maakunnasta pyrkimyksenä vahvistaa Satakunnan menestystä.

Epäonnistumisista ja takaiskuista ei tietenkään pidä vaieta, mutta myös positiiviset tekijät pitää uskaltaa kertoa. Ne ovat yksi keino myös nostaa maakuntahenkeä, joka Satakunnassa on välillä ollut hieman hakusessa.

Menestyvä Satakunta on kaikkien etua, ja niinpä myönteisten viestien viejiksikin tarvitaan kaikkia satakuntalaisia.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva