Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

12.10.2017 - Kevään vaalituloksen jäljet alkavat Porissa näkyä

Punavihreän vaalivoiton jäljet Porin kunnallisvaaleissa ovat alkaneet toden teolla näkyä nyt syksyllä, kun tällä viikolla valmistui sosialidemokraattien johdolla neuvoteltu valtuustosopimus eli Pori-sopimus, ja keskiviikkona kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen julkisti oman budjettiesityksensä ensi vuodelle.

Pori-sopimusta on sen ulkopuolelle jääneiden kokoomuksen ja perussuomalaisten suulla syytetty ympäripyöreäksi lupausten listaksi. Mutta sen muuttaminen konkretiaksi tapahtuukin vuotuisten talousarvioiden puitteissa, ja Luukkosen budjettiesitys osoittaa tämän todeksi.

Kaupunginjohtajan esitys lähtee nyt kaupunginhallituksen ja -valtuuston ruodittavaksi, ja ennen marraskuun puoliväliä voi toki tapahtua käänteitä, mutta kaupunkilaisten kannalta nyt näyttää varsin lupaavalta.

Valtuustosopimuksessa luvataan alkaneelle nelivuotiskaudelle ihmisläheisempää Poria verrattuna edelliseen kauteen, jolloin kokoomus oli suurimpana ryhmänä. Porin kokoinen laiva kääntyy hitaasti, mutta esimerkiksi ensi vuoden budjetissa olevat satsaukset lapsiperheisiin ja opetukseen osoittavat, että muutoksen tiellä ollaan.

Eikä kokoomuksen maalaama kunnallisveron korotuskaan ole näköpiirissä ensi vuonna, sillä luvassa on ylijäämäinen vuosi ilman veronkorotusta ja velkasaldon kasvattamista. Siitä huolimatta investointeja pysytään lisäämään usealla miljoonalla eurolla.

Tosin budjetin investointirahat menevät pääasiassa koulujen ja muiden rakennusten peruskorjauksiin. Varsinaiset uudishankkeet kuten Itä-Porin mittava kouluhanke rahoitetaan budjetin ulkopuolelta.

Mielenkiintoista on myös ensi kesäksi suunniteltu joukkoliikennekokeilu, jossa porilaiset ja muutkin voivat matkustaa paikallisliikenteen busseilla ilmaiseksi. Suomi Areenan viikolle ajoitettu kokeilu paitsi helpottanee silloin keskustan ruuhkia mutta antaa myös viitteitä siitä, kannattaako kokeiluja jatkaa.

Seuraavaksi on mielenkiintoista nähdä, miten oppositioasemaan Porissa tietoisesti halunneet kokoomus ja perussuomalaiset suhtautuvat budjettiesitykseen. Jatkavatko ne kuopistaan räksytystä vai ottavatko ne niin sanotusti lusikan kauniiseen käteen?

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva