Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

5.10.2017 - Porin kokoomus kaivaa itselleen yhä syvempää kuoppaa

Viime kevään kuntavaaleista alkaneet poliittiset myllerrykset saivat Porissa jatkoa, kun alusta asti vastahankaan soutanut kokoomus irtaantui tällä viikolla lopullisesti sosialidemokraattien johdolla käydyistä neuvotteluista valtuustosopimuksen eli Pori-sopimuksen aikaansaamiseksi alkaneelle nelivuotiskaudelle.

Kumppanikseen vaaleista saakka hajallaan ollut kokoomus sai nyt perussuomalaiset, jotka ovat Porissa ajaneet välillä oikealta ohi kokoomuksenkin.

Nyt näyttääkin siltä, että Porin kunnallispolitiikkaan on muodostunut kaksi leiriä: enemmistönä oleva keskiryhmillä vahvistettu punavihreä ja oikeistolainen sysimusta. Kuntapolitiikka ei tunne oppositiota, mutta sellainen näyttää nyt Porissa muodostuneen.

Sosialidemokraattien, vasemmistoliiton, vihreiden, keskustan, kristillisdemokraattien ja sinisten muodostama enemmistö neuvottelee ilmoituksensa mukaan parhaillaan hyvässä hengessä uudesta Pori-sopimuksesta, josta on määrä tulla demarien ja muiden voittajien vaalilupauksen mukaisesti aiempaa ihmisläheisempi.

Mitä se ihmisläheisempi on käytännössä, selvinnee ensi viikolla. Silloin Pori-sopimuksen pitäisi olla valmis, ja silloin myös kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen julkistaa oman esityksensä kaupungin ensi vuoden talousarvioksi.

Kokoomuksen uho juontaa kevään vaaleista, joissa puolueen kannatus romahti, ja demarit nousivat taas selvästi suurimmaksi ryhmäksi. Voittajia olivat myös vihreät ja vasemmistoliitto, jotka yhdessä demarien kanssa muodostivat teknisen vaaliliiton paikkajakoa varten. Kun keskiryhmät muodostivat oman koalitionsa, jäi kokoomus nykyjohtonsa taitamattomuutta tai hitautta nuolemaan näppejään.

Kokoomuksen pettymys on purkautunut ensin sisäisenä riitelynä ja nyt torailuna demarien kanssa.

Vain maahanmuuttovastaiset perussuomalaiset ovat kelpuuttaneet kokoomuksen ”konekiväärimiehet” kavereikseen. Aiemmin Porissa vastuullisena demarien kumppanina toiminut puolue on menettämässä pala palalta uskottavuuttaan, Keppihevosena on ollut veronkorotuksen vastustaminen, vaikka verokorotuksesta ei ole todellista tietoa, ja vaikka kokoomus ei vaihtoehtopaperissaankaan sulje sen mahdollisuutta pois.

Kokoomuksen vaalitappio johtui sen viime vaalikaudella ajamasta kovasta politiikasta, johon kuntalaisten tahdon mukaisesti ilmeisestikään ole enää paluuta.

Ja nykyisellä kiukuttelullaan kokoomus kaivaa itselleen yhä syvempää kuoppaa.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva