Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

31.8.2017 - Antaa matkakeskuksen osoittaa toimivuutensa

Runsaasti kritiikkiä osakseen saanut Porin uusi matkakeskus otetaan käyttöön porrastetusti maanantaihin mennessä. Vaikka Asema-aukion uusi ilme on vielä lopullista silausta vailla, niin porilaiset näkevät lopulta, millainen keskuksesta on tullut.

Hanke on synnyttänyt porua monestakin syystä. Ensin vaikerrettiin, kuin matkakeskus tuhoaa Asema-aukion kauniin puiston, joka kuitenkin käytännössä on ollut muutaman vanhan puun ympäröimä parkkipaikka. Sitten alkoi valitus vanhan linja-autoaseman jäämisestä tyhjäksi, sitten muiden muassa odotustilojen puutteesta.

Porin vanha linja-autoasema on rakennuksena kaunis. Sitä ei käy kiistäminen. Eri asia on, ovatko sen tarjoamat palvelut enää vastanneet nykyajan vaatimuksia.

Rakentamalla linja-auto- ja junaliikenteen solmukohtana toimivan matkakeskuksen Pori on siirtynyt tältäkin osin nykyaikaan. Vastaavia matkakeskuksia on jo monessa pienemmässäkin kaupungissa. Näin molemmat joukkoliikennemuodot tukevat toisiaan.

Porissa etuna on vielä se, että myös lentoasema on lähietäisyydella matkakeskuksesta. Kunhan vielä pystytään varmistamaan säännöllisen lentoliikenteen jatkuvuus Porista, on matkustajien käytössä monipuolinen palvelukokonaisuus, jota täydentää vielä paikallisliikenne. Erityisen merkittävä avaus on Porin Linjojen cityliikenne, joka käynnistyy matkakeskuksen avaamisen yhteydessä.
On epäselvää, kuinka laajaa matkakeskuksen saama arvostelu kaupunkilaisten keskuudessa on. Onko se vain esimerkiksi pienen mutta äänekkään joukon muutosvastarintaa?

Joka tapauksessa arvostelulle ovat antaneet aihetta myös jotkut kaupungin virkamiehet epätäsmällisellä viestinnällä. Erityisesti sekava viestintä matkustajien odotustiloista on syystäkin saanut kritiikkiä.

Todellisuudessa kaupunki on koko ajan suunnitellut, että rautatieaseman rakennus toimii odotustilana, ja tästä on myös sovittu VR:n kanssa. Jatkossa rakennukseen on tarkoitus saada myös kahvilayrittäjä.

On selvää, että matkakeskus lisää liikennettä sen ympäristössä, ja alueen asukkailta se vaatii totuttelua. Liikenne meluineen kuuluu kuitenkin aina kaupungin keskustaan, haluttiin sitä tai ei.

Porilaisten pitäisikin nyt antaa uudelle matkakeskukselle mahdollisuus osoittaa toimivuutensa, sillä merkitseehän se kuitenkin myös hitusen parempia joukkoliikennepalveluja.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva