Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

13.7.2017 - Porin superviikko on yhä viihteellisempi

Yhteiskunnallisen keskustelutapahtuman ja jazzin ryydittämä Porin superviikko on kääntymässä kohti loppuaan. Maanantaina alkanut Suomi Areena päättyy perjantaina ja Pori Jazz sunnuntaina.  Pori on ollut tämän viikon Suomen pääkaupunki ainakin, jos otetaan huomioon ne sadat poliitikot, virkamiehet, liike-elämän ja järjestöjen johtohenkilöt, jotka normaalisti pyörivät Helsingin seurapiireissä.

Vuosi vuodelta kasvaneen Suomi Areenan kohdalla merkillepantavaa on sekin, että myös viihde-elämän vaikuttajat ja artistit ovat entistä näkyvämmin mukana tapahtumassa. Voidaan hyvällä syyllä sanoa, että Porin superviikko on yhä viihteellisempi.

Kun MTV3 ja Porin kaupunki käynnistivät yhteistyössä Suomi Areenan vuonna 2006, mallia otettiin Ruotsin Visbyssä vuosikymmenet järjestetystä Almedalsveckanista, joka on ennen kaikkea poliittinen keskustelutapahtuma puolueiden ollessa pääosassa. Suomi Areenakin oli alkuvuosinaan pelkästään keskusteleva, mutta vuosien saatossa viihteen hallitseva MTV on tuonut tapahtumaan koko ajan lisää sirkushuveja.

Viihteessä ei ole mitään pahaa, mutta se on myös koko ajan paisuttanut tapahtumaa niin, että viiden päivän aikana järjestettävien tilaisuuksien määrä alkaa jo lähennellä kahta sataa. Lienee selvää, että Suomi Areenan laajuus on äärirajoillaan.

Tapahtuma on vuosi vuodelta kerännyt myös yhä suuremman yleisön, mikä on laskettava ehdottomaksi plussaksi Porille. Viime vuonna tapahtumaa seurasi kaikkiaan noin 63 000 ihmistä. Tällä kertaa jo avauspäivänä maanantaina väkeä oli noin 10 000, mikä merkinnee koko viikoksi uutta kävijäennätystä.

Kun lasketaan Suomi Areenan ja Pori Jazzin kävijämäärät yhteen, pyörii Porissa tällä viikolla reilusti yli 100 000 ihmistä. Heistä melkoinen osa on toki porilaisia ja satakuntalaisia, mutta muualta tulleiden ihmisten määrä on joka tapauksessa viisinumeroinen. Se on merkittävä juttu paikkakunnan yrittäjille mutta myös Porin kaupungille. Mutta onko kaupunki osannut ottaa kaiken irti positiivisesta julkisuudesta? Se on hyvä kysymys.

MTV3:n ja Porin kaupungin sopimus Suomi Areenan järjestämisestä jatkuu ainakin kesään 2020. Tapahtumalla olisi varmasti muitakin ottajia. Jotkut porilaiset ovat sosiaalisen median perusteella alkaneet jo kyllästyä areenahulinaan. Siitä huolimatta kaupungin kannattaa pitää kiinni tapahtumasta jatkossakin.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva